DOLAR 32,5056 -0.12%
EURO 35,0040 0.45%
ALTIN 2.434,220,47
BITCOIN 2095356-0.96433%
Trabzon
22°

PARÇALI BULUTLU

04:27

SABAHA KALAN SÜRE

MAZOT GÜBRE DESTEĞİNDE PARA HAZIR !

MAZOT GÜBRE DESTEĞİNDE PARA HAZIR !

ABONE OL
16 Ekim 2022 12:05
MAZOT GÜBRE DESTEĞİNDE PARA HAZIR !
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, 2023 yılında ödenecek 2022 yılına ait mazot gübre desteğinin 6 ay erkene çekilerek Eylül veya en geç Ekim ayının başında çiftçiye ödeneceğini açıklamıştı.

Ekim ayının ortasına gelinmesine rağmen destek ödemelerine ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin yayınlanmaması üreticileri üzüyor.

Mazot ve gübre desteği çiftçilerin en çok beklediği destekleme ödemeleri arasında yer alıyor. Üretimin devamlılığı açısından en çok maliyete sahip olan bu girdiler konusunda destekler büyük önem taşıyor  mazot ve gübre desteği ne zaman, hesaplara yatacak sorusu çiftçier tarafından merak ediliyor.

BAKAN’DAN AÇIKLAMA

PARA HAZIR ÖNCE KARARNAME BEKLENİYOR

Bakan Kirişçi’nin yaptığı son açıklamada ödemelerin yapılabilmesi için Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin beklendiği anlaşılıyor.

Bakan Kirişçi Mazot ve gübre desteklerinin ödenmesiyle ilgili olarak Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin imza aşamasında olduğunu belirterek şunları söyledi.

“Hepimiz üreticiler olarak bu destekleme işi çok karışık çok kompleks işte 65 tane ana başlık 130 tane alt başlık veriğimiz parayı biz zamanında değerlendiremiyoruz gibi tatlı serzenişleriniz vardı. bunun sadeleştirilmesi gerektiğini de biz söylüyoruz. inşallah önümüzdeki günlerde bunun sadeleştirildiğini sizlere duyurmuş olacağız.Yine ciddi bir  prsedür içeriyordu ÇKS’ye / attığımız adımlardan biri de yakında şu anda Cumhurbaşkanığı kararı imza aşamısında geldi. O da şudur 2022 yılı mazot desteğini hızlandırdık öne çektik buna rağmen Mart ayının sonunu bulduğunu hepimiz biliyoruz. Şimdi bu mazot ve gübre desteklerimizi 6 ay öne çekip üreticilerimize yanis sizlere Ziraat Bankası’nın vereceği bir kart üzerine ayni olarak nakdi olarak deği ayni olarak kullanabileceğiniz bir meblağı bu karta yükleyeceğiz ve siz sadece o kartla mazot ve gübre alacaksınız..

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi Ziraat Bankası kredisinin arttığını da belirterek o kredinin yarısını da mazot ve gübre olarak kartlara aktarılacağını vurguladı.
“Bir diğer hizmetimiz sıfır faizli kredi kullandırıyoruz bunun limit 100 bin lira bunu 200 bin liraya çıkarıyoruz. .. onunda 100 bin liralık kısmını karta yükleyeceğiz ve onun da ayni olarak kullanılmasını sağlamış olacağız.. Bu da yetmedi üreticilerimize daha önce Mazotta 22 lira olan destek 75 lira, gübrede 20 lira olan destek de 46 liraya çıktı. Yani 2021 yılında verdiğimiz mazot gübre desteği 121 lira olarak ödüyoruz 3 kart arttı.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!