Ana Sayfa Dünya, Gündem 19 Ekim 2022

İNGİLTERE’DE SON 40 YILIN ZİRVESİ

Dünyayı etkisini alan ekonomik sorunlar sadece Türkiyede vatandaşları zorlamıyor Avrupanın önemli ülkelerinide zor günlerden geçiriyor son olarak açıklanan İngiltere Ulusal İstatistik Kurumu verilerine göre, eylül ayında tüketici fiyatları endeksi yüzde 10.1 oranında arttı. Ekonomistlerin beklentisi yüzde 10 seviyesindeydi. Böylelikle ülkenin enflasyonu bir ay aradan sonra yeniden çift haneye çıkarak 40 yılın zirvesini yeniledi.

Ekonomiyi yönetenlerin Eylül ayında İngiltere’de üretici çıktı fiyatları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15,9 arttığını belirtirken Beklenti yüzde 15,6 artış olacağı yönündeydi

İngilterede 5 Eylül’de göreve gelen Başbakan Liz Truss’a yönelik istifa çağrıları artarken Truss, “Sorumluluk alarak yapılan hatalar için özür diliyorum. Ancak bu ülkeye hizmet etmek üzere seçilmiş olduğum için istifa etmeyeceğim” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil