DOLAR 32,4948 -0.17%
EURO 34,9837 0.36%
ALTIN 2.435,710,53
BITCOIN 20975010.93455%
Trabzon
21°

KAPALI

SABAHA KALAN SÜRE

GÜRER : EYT’liler İçin Emeklilik Şartları…..

GÜRER : EYT’liler İçin Emeklilik Şartları…..

ABONE OL
20 Ekim 2022 12:56
GÜRER : EYT’liler İçin Emeklilik Şartları…..
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in, EYT ve taşeron işçilerin kadroya alınmasına yönelik açıklamalarını değerlendirdi.


CHP’li Gürer, EYT’lilere, 1999 yılındaki yasal düzenlemeden önce belirlenen şartlara uygun olarak haklarının tanınması gerektiğini belirterek, bunun için herhangi bir formüle ihtiyaç olmadığını söyledi.

Emekli maaşlarındaki katsayının aşağı çekilmesine yol açan düzenlemeden kaynaklı mağduriyetin de ortadan kaldırılması gerektiğini kaydeden Gürer, “EYT’liler için emeklilik şartları 1999 öncesine çekilmeli. Emekli maaşları için intibak düzenlemesi yapılmalı. Bu kapsamda en düşük emekli maaşı da asgari ücret düzeyinde olmalı.” diye konuştu.

Gürer, Bakan Bilgin’in taşeron işçilerin kadroya alınması konusundaki açıklamalarının, bu kesimde büyük beklenti yarattığını dile getirerek, kamu kurum ve kuruluşları, KİT’ler ile belediyelerdeki tüm taşeron işçilerin kadroya alınmasını talep etti. Gürer, “Kamu kurum ve kuruluşlarında dahi bir modern kölelik sürüyor. Çalışma yaşamının bütününde sorunlar var ama kamuda sorunların bu kadar yoğunlaşmasının, sosyal devlet kavramıyla açıklanabilir bir yanı yok.” sözlerini sarf etti.

2023 yılı bütçe görüşmelerine yarın başlanacağını anımsatan Gürer, TBMM’de bütçe görüşmelerinin oluşturacağı yoğunluk içerisinde, çalışma yaşamına ilişkin düzenlemelerin yasalaştırılmasının yıl sonuna kadar nasıl yetiştirileceğini sordu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!