Ana Sayfa Gündem, Spor 23 Ekim 2022

MAÇ KAZANMAK İSTİYORUZ …

Teknik Direktör Abdullah Avcı basın toplantısına efsane futbolcu merhum Kadir Özcan’ı anarak başladı. Avcı, “Kadir abinin bugün 9. ölüm yıl dönümü. İstanbul’da yaşarken tanışmak, onunla konuşmak ve beraber olma şansım da oldu. İletişimimiz de oldu sonra. Mekanı cennet olsun” dedi.

Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı maça ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

İçerde 30 maçtır yenilmediklerini söyleyen Teknik Direktör Abdullah Avcı, “2 senedir çok önemli rekorlar oluyor. Bunların hepsini bir araya toplayacağım. Maç kazanmak istiyorum. Bugün rakiple ilgili konuşayım. Ligimizin en deneyimli takımı, en deneyimli hocası, en tecrübeli hocası, iki üç tane önemli oyunları var. En fazla direk oyun oynayan, kenar orta yapan, top rakipteyken adam adama giden, hava topuna çıkan en fazla faul yapan ve bunu iyi kullanan bir takım. Ve son üç maçı da kazanarak çıkış yapan bir takım. Bizim açımızdan buna hem analize hem de pratikte çalıştık ve son derece de iyi geri bildirimler aldık. Bugün 17-18. maçımıza çıkıyoruz. Resmi maçımızı oynadık, öyle tahmin ediyorum. Lige start verdiğimizden beri en iyi 15-20 dakikaya başladık. İlk 15-20 dakikası çok büyük keyif aldım. Oyun istediğimiz gibi rakip bize temas edemiyor, basit oynuyoruz istediğimiz opsiyonları çok iyi kullanıyoruz ve orada golü bulduk ve 1-0 öne geçtik. Rakibin bu süreden sonra kaybedecek bir şeyi olmayıp biraz daha bizim tepkili, biraz daha sırtımızda geldi. Burada bazen oyun istediğin gibi devam etmeyebilir. Çünkü oyun hakikaten ilk 20 dakika çok iyi gitmişti. Sonra biz aynı oyunu daha hızlandırmamız gereken yerde basit kayıplar yaptık. Basit oynamaya devam edeceğimiz yerde bazen fazla temaslarla basit kayıplar yaptık. İlk yarı itibariyle bir Uğurcan’ın kurtardığı var bir de direkten dönen var. Diğeri ofsayttı öyle biliyorum, rakibi devreye soktuk. Sonra da oyunda tekrar sahip olarak dengeli bir şekilde durduk.

İkinci yarı bence yine ilk yarıdaki gibi oyuna iyi başladık. Ama zor bir rakibe karşı oyunu koparmak istedik. Final pasıydı… Rakibe bence ikinci yarı itibariyle bir şey vermedik. Sadece direkt oyunlar, ikinci toplar var. Benim takımım orada çok iyi durdu iyi mücadele etti, oyunun bütününde iyi mücadele ettiler. Özellikle bu 3 puanın şampiyonluk yolunda ileride ne kadar değerli olduğunu daha iyi anlayacak taraftarlar ve kamuoyu. Onun için ben özellikle 18 resmi müsabaka, Avrupa ligi, her yerde yarışıyoruz. Bugün puan ortalaması ligin en tepelerindeyiz. Onun için iyi yolda ve iyi bir şekilde gidiyoruz. Oyuncularıma teşekkür ediyorum. Sivasspor’a hem Konferans Ligi hem ligde başarılar diliyorum.”

Taraftarlara da mesaj veren Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı şöyle konuştu:

“Biz onlarla beraber büyüdük onlarla beraber şampiyon olduk. Tabii ki farklı skorlar bekleyebilirler ama bu oyun artık çok zorlaştı, kolay değil. Onun için biz taraftarımızla daha güçlü oluyoruz. Bizi yalnız bırakmasınlar, bize destek olmaya gelmeye devam etsinler. Geçen sene her şeyi beraber yaptık. Onları bundan sonraki maçlarda daha fazla burada görmek istiyorum. Çünkü Trabzonspor onlarla bir bütün ve dünyaya örnek oldular olmaya da devam etsinler. Sosyal yönünü bilemem ama Trabzon futbol takımı taraftarı ile her zaman bütündür ve büyüktür. Geçen sene inanılmaz duygular yaşadık. Trabzonspor’un tarihi çok büyüktür geçmişi çok büyüktür her zaman çok iyi işler yapmıştır. Bu ligin çok renkli takımıdır. Türk futboluna oyuncu kazandırmıştır, yarışmıştır, şampiyonluklar vardır, kupalar vardır. Yurt dışına oyuncu satmıştır.

İnsan işine her zaman aynı performansla gidemiyor. Yaşanan çok olumlu duygular var bazen rahatlamalar olabiliyor. Bazen geç girişler olabilir, takım gibi taraftar gibi bizim gibi. Bazen ben de tesislere giderken her zaman yüzde yüz enerjiyle gidemiyorum. Onun için bizim yaptığımız iş performans işi. Duyguların o kadar yoğun yaşandığı, olumlu-olumsuz inişlerin çıkışların olduğu bir iş ki hep dengede durmamız, hep zihinsel olarak iyi olmamız lazım. Taraftar bugün de var ama onların o büyük gücünü biz daha iyi hissetmek istiyoruz. Onlar da bu var, onun için her zaman bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Bir soru üzerine takımımızın yeni otobüsü için Ulusoy ailesine de teşekkür eden Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı, “Sponsorlarımıza teşekkür ediyoruz. Ulusoy ailesine teşekkür ediyoruz. Onlar senelerdir Trabzonspor hem Türk futboluna önemli kaktı sağladılar. Onun için onlara teşekkür ediyoruz. Her şeyin yenisi güzeldir.” diye konuştu.

Gbamin’in performansının sorulması üzerine oyunun geneline baktığını söyleyen Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı, “Ben genel organizasyona oyuna ve bütününe bakarım. Gbamin bugün iyi bir performans sergiledi. Önemli bir potansiyel. Şu an itibariyle uyumu da iyi gidiyor, katkı da sağlıyor, umarım böyle devam eder” diye konuştu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

YUSUF YAZICI’YA BÜYÜK ONUR

YUSUF YAZICI’YA BÜYÜK ONUR

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil