Ana Sayfa Gündem, Tarım ve Hayvancılık 26 Ekim 2022

BAKAN KİRİŞÇŞİ;ÇALIŞMALAR BU AKŞAM TAMAMLANACAK…

Mazot gübre destekleri ne zaman ödenecek?

Çiftçi 6 üründe erkene alınan mazot gübre desteğinin ödeme tarihini araştırırken, açıklama Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’den geldi. Kirişçi, katıldığı bir televizyon programında mazot gübre desteğinin ne zaman ödeneceğini açıkladı.

MAZOT GÜBRE DESTEĞİ İCMALLERİ DÜN ASKIDAN İNDİRİLMİŞTİ

Mazot gübre desteği ödemeleri 6 üründe erkene alınırken, bu destek ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak ediliyordu. Arpa, buğday, çavdar, yulaf, tritikale ve çeltikte mazot gübre desteği ödemelerinde askı icmalleri süreci dün tamamlanmıştı. Destek ödemelerinde icmallerin askından inmesiyle birlikte son viraja girilmişti.

ÇALIŞMALAR BU AKŞAM TAMAMLANACAK

Erkene alınan 6 üründe mazot gübre desteği ödemelerinin yapılacağı tarihle ilgili olarak Bakan Kirişçi’den bugün açıklama geldi. Kirişçi, katıldığı televizyon programında mazot ve gübre paralarının karta yüklenme ve bu konudaki çalışmaların bu akşam tamamlanacağını belirterek bu hafta sonuna doğru ya da önümüzdeki hafta ödemelerin yek pare olarak karta yüklenmiş olacağını söyledi

6 ÜRÜNDE MAZOT GÜBRE DESTEĞİ KAÇ LİRA ÖDENECEK?

Arpa, buğday, çavdar, yulaf ve tritikalede 75 lirası mazot, 46 lirası gübre olmak üzere dekara toplam 121 lira, çeltikte ise 250 lirası mazot ve 21 lirası gübre olmak üzere dekara toplam 271 lira ödeme yapılacak.

MAZOT GÜBRE DESTEKLERİ AYNİ OLARAK ÖDENECEK

Çiftçiye çok kısa sürede ödenmesi beklenen mazot gübre desteği nakdi değil ayni olarak ödenecek. Çiftçi, destek ödemesini sadece mazot ve gübre alımında kullanabilecek.

Kaynak:tarımdanhaber

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

BAKAN ÖZERDEN AÇIKLAMA VAR !

BAKAN ÖZERDEN AÇIKLAMA VAR !

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil