Ana Sayfa Gündem, Teknoloji 29 Ekim 2022

BİZDE VARIZ

Türkiye, otomotiv sektöründe ‘ben de varım’ dedi. O büyük gün geldi, çattı. Türkiye’nin otomobili Togg’un üretim üssü olan gemlik fabrikasının açılışı bugün yapılacak.

Türkiye’nin küresel teknoloji markası olma ve mobilite ekosisteminin çekirdeğini oluşturma hedefiyle yola çıkan TOGG’un Bursa’nın Gemlik ilçesinde 1.2 milyon metrekare üzerine kurulu tesisi bugün açılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşecek açılış töreninin saat 16.00 itibarıyla başlaması bekleniyor.

TOGG bugün resmi sosyal medya hesaplarından çok anlamlı bir paylaşımla 60 yıl öncesine saygılarını ilettiler

Binlerce kişinin davet edildiği törenin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda gerçekleşmesi nedeniyle Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu da Gemlik’teki devasa tesis içerisinde gerçekleşecek.

İlk seri üretim araç banttan inecek. Böylece Türkiye’nin 60 yıllık otomobil rüyası gerçek olacak. Türkiye’nin 100’üncü yılı, Togg ile taçlandırılacak. Bütün ülkenin kalbi bugün Bursa’nın Gemlik ilçesinde atacak.

Fabrikanın açılışını saatler 16.00’yı gösterdiğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak.

Türkiye’nin gurur gününe, otomotivden, akademiye; iş dünyasından, sanat camiasına kadar birçok isim katılacak.

Togg modelleri farklı fuaye alanlarında sergilenecek. Türkiye’nin otomobilinin beyin takımı, başarı hikayelerini paylaşacak.

2030’a kadar 5 modelde toplam 1 milyon üretim hedefi

TOGG, 2023’ün ilk çeyreğinde yollardaki yerini alacak. Resmi açılışın ardından üretim seri şekilde devam edecek.

Hedef, 2030’a kadar 5 modelde toplam 1 milyon araç üretmek.

Togg’un renkleri belli oldu

Türkiye’nin akıllı otomobili Togg, “Anadolu”, “Gemlik”, “Oltu”, “Kula”, “Kapadokya” ve “Pamukkale” isimlerini taşıyan “Türkiye’nin Renkleri” ile yollarda olacak.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil