Ana Sayfa Ekonomi, Gündem 1 Kasım 2022

1 LİTRE ÇİĞ SÜT KAÇ LİRA ?

2022 çiğ süt desteği ile ilgili açıklama geçtiğimiz günlerde Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi tarafından yapılmıştı.

Bakan Kirişçi tarafından yapılan açıklamaya göre çiğ inek sütüne ödenen destek primine 2,5 kat zam yapılmış ve böylece üreticinin eline litre balına geçecek sütün fiyatı da belli olmuştu.

2022 çiğ süt desteğine zam haberi Bakan Kirişçi’den geldi. 15-30 Mayıs döneminde 20 kuruş ödenen çiğ süt primleri 14 Ekim 2022 tarihinden itibaren ekim-kasım-aralık döneminde zamlı ödenmeye başladı. İşte 2022 çiğ süt desteği miktarı ve 1 litre çiğ sütün fiyatı…

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Çiğ Süt Destek Primi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada  “11 Ekim’de toplanan Ulusal Süt Konseyi’nde, 14 Ekim 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; çiğ inek sütünün tavsiye fiyatını çiğ süt destek primi hariç üreticinin eline net 8,50 TL geçecek şekilde belirlenmiş  “Bakanlığımızca 15 Mayıs-30 Eylül döneminde olduğu gibi süt üreticilerinin ekim, kasım ve aralık dönemi için litre başına 20 kuruş ödenmesi planlanan çiğ süt destek primini de 2,5 katına çıkararak 50 kuruşa yükseltmiştir.” İfadeleri kullanıldı.

1 LİTRE ÇİĞ SÜT KAÇ LİRA?
Böylelikle Çiğ süt desteğine yapılan zam ile birlikte 1 litre çiğ sütün fiyatı en az 9 TL olacak.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil