Ana Sayfa Bölge, Gündem 2 Kasım 2022

ÖĞRETMENLERDEN ORTAK EYLEM …

14 eğitim sendikası, kariyer basamakları sınavına karşı ve ÖMY’nin yeniden ele alınması ve isteklerinin karşılanmaması nedeniyle bugün iş bırakacak. Öğretmenlik Meslek Yasası (ÖMY) ve kariyer basamakları sınavına karşı Eğitim-İş’in çağrısında ortak toplantı düzenlendi.

Eğitim-İş, Eğitim-Sen, Hürriyetçi Eğitim-Sen, Teç-Sen, Anadolu Eğitim-Sen, Özgür Eğitim-Sen, Eğitim Hak-Sen, Eksen Eğitim-Sen, İdeal Eğitim-Sen, Eğitim Söz-Sen, Eşit Haklar-Sen ve Eğitimde Birlik-Sen genel başkanları ortak bir açıklama yaptı. Açıklamada, 19 Kasım’da yapılacak kariyer basamakları sınavının iptali, ÖMY’nin Meclis’te yeniden ele alınması gibi istekler dile getirildi. İsteklerin karşılanmaması durumunda 2 Kasım’da iş bırakma eylemi yapılacağı belirtildi. Engelsiz Eğitim-Sen ve TÖB-Sen de sendikaların arasına katıldı.

Meydan Parkı Atatürk Alanında gerçekleştirilen açıklamanın sözcülüğünü Eğitim İş Trabzon Şube Başkanı Tamer Özlü yaptı. Açıklamada, “Öğretmen yalvarmaz, öğretmen boyun eğmez, öğretmen el açmaz öğretmen ders verir. Yine ders vermek için alanı dolduran öğretmenlerimiz hoşgeldiniz.” denildi.

Eğitim Sen Trabzon Şube Başkanı Bülent Mumcu, “Grevimize hoşgeldiniz. Çalışma barışı için buradayız. Sarayın kapı kulu değil halkın öğretmenleriyiz. Öğretmen biat etmez, öğretmen ders verir.” dedi.

Başkan Mumcu, “Bu Kanuna ilk günden beri muhalefet ettik. Halk adına onlarca uyarı yaptık. MEB uyarılarımıza duyarsız kaldı. Milli Eğitim Eğitim sorunlarına tamamen piyasacı ve rekabetçi yaklaşıyor. Okullarda katı ve hiyerarşik çalışma sistemi oluşacak. Kariyer basamakları üzerinden nitelikli öğretmen niteliksiz öğretmen algısı oluşturulmak istenmesi son derece tehlikelidir. Sayın Bakan sınavın kolay olacağını söyleyerek öğretmenlerle adeta alay etmektedir. Sayın Bakan yine atanamayan bir öğretmene mühendislerde atanamıyor ama onlar sizin gibi ağlamıyor diyor. ÖMK ve sınavın kabul olup olmadığını görmek için alanlara bakın. ÖMK’ya ve sınava hayır” diye konuştu.

13 sendika adına konuşan Başkan Tamer Özlü, “Milli Eğitim Bakanlığı ısrarla somut bir adım almamaktadır. Öğretmenler arasında yer alan ayrıma yenileri eklenirken, rekabetçi anlayışa Öğretmenlik mesleği de eklenmek istenmektedir. Yıllardır ekonomik sosyal özlük haklarımızı ilişkin taleplerimiz görmezden gelişmektedir. Yıldan yıla haklarımızı gasp ettiler. Başöğretmenimiz bize emanet ettiği öğrencilerimize laik bilimsel çağdaş ve adil Eğitim vermemizin önüne geçtiler. Hakaret niteliğindeki Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu önümüze koydular. Bugün bizi hafife alanlara mesaj verme günüdür.” açıklamalarında bulundu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil