Ana Sayfa Gündem, Spor 4 Kasım 2022

Abdullah Avcı :Çok Güzel Hikayeler Yazıyoruz

Bordo Mavili takımın Teknik Patronu Abdullah Avcı maçtan sonra açıklamalarda bulundu basın mensuplarının sorularını cevapladı

Bordo Mavili takımın Teknik Direktörü Abdullah Avcı şunları söyledi:

“Bugün oyunu değerlendirecek olursak son dönemlerin belki ilk yarısı itibariyle en iştahlı hem görkemli hem oyun planına sadık kalan ve özellikle pozisyon zenginliği, rakibe baskı, pozisyon vermeme aynı zamanda, kaybettiği yerde bir daha alma, ilk yarı itibariyle büyük keyif aldık.

İkinci yarı itibariyle daha dengeli bir oyun vardı. Dengeli ve kontrol bizim elimizdeydi. Belki birkaç tane pozisyon verdik ama daha fazla üretmemiz gerekiyordu ama bazen oyunda müdahalelerimiz oldu. Daha evvelden planladığımız oyuncuların süreleri, sakatlanma riskleri, örnek veriyorum Umut’un neden süre almadığı sorulursa, ufak bir sakatlığı vardı, ihtiyaç duyulsaydı alacaktık o anlamda risk almadık. Bazen değişiklikler yaptık, buna olumlu girenler çıkanlar da doğru cevaplar verdi. Daha farklı olabilirdi. Ama bugün grubun liderini yenen tek takımız. 9 puanla 3.pozisyonda kaldık. Trabzonspor’un olduğu her yerde Avrupa’da devam etmek vardır. Ama kısmet yol haritası bu sefer böyle oldu. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Rakibi de tebrik ediyorum, gruptan 1. olarak çıktılar ve yollarına devam ediyorlar. Ayrıca Başakşehir grubundan lider çıktı onlara başarılar diliyorum. Sivasspor çıktı, ülke puanı adına başarılar diliyorum. Fenerbahçe akşam oynayacak onlara da başarılar diliyorum. Takımlarımız ülke puanına katkı da sağlıyor o da bizi mutlu ediyor.”

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Teknik Patron Abdullah Avcı taraftarların desteğine ve sevgisine teşekkür ederek aynı desteği Pazar günkü maçta da beklediğini söyledi. Avcı şöyle konuştu:

“Trabzonspor ailesine, Trabzonspor taraftarına, kulüp başkanına, yönetim kuruluna, çalışanlara bütün personele, ekibime, oyuncularıma minnetlerimi sunuyorum, teşekkür ediyorum. Harika duygular. Hep beraber harika duygular yaşıyoruz. Aslında 2. sene doluyor 3. sezon. 10 Kasım’da 2. senem bitiyor ama 3 sezon dolu dolu. Bunun içine 3 tane kupa, bir takım organizasyonlar, saygı, sevgi, iletişimi kulübün içinde geliştirmeye çalışıyoruz. Onun için şükranlarımı sunuyorum, çok mutluyum. Taraftar her zaman her yerde bu desteği bana, ekibime ve kulübe gösterdiler, göstermeye devam ediyorlar. Buradan onlara bir ricam daha var. Biz onlarla geçen sene 2 senedir çok güzel hikayeler yazıyoruz. Onlar da çok mutlu oluyorlar bizler de. Bizi bırakmasınlar. Pazar günü onları burada full bir şekilde bekliyorum. Geçen sene nasıl savunmayı beraber hücumu beraber yaptıysak, beraber horon oynadıysak 2.şampiyonluk yoluna çıkarken de onlara ihtiyacımız var. Onun için Pazar günü onları da ligin iyi takımlarından birisiyle yapacağımız maç için buraya bekliyorum.”

Teknik Direktör Avcı karşılaşmanın ilk yarısından keyif aldığını ancak ikinci yarının son 20 dakikasına müdahale etme gereği duyduğunu da ifade ederek, “Futbol çok güzel ve basit bir oyundur ama içinde zorlukları da vardır. Oyunda bu kadar güzel şeyler yaparken, oyunun 1-0 devam etmesi en ufak bir detayı bile takip eden ve kovalayan bir teknik direktör ve ekibi var. Onun için o detay iki adım topa çıkmamak, yanlış pozisyon alması daha doğru dizayn etmeye çalıştım aslında dışardan. 9 puan önemli. Maç kazanmak önemli. Oyunun ilk yarısından çok keyif aldım ama ikinci yarısının son 20 dakikasına müdahale etmek ihtiyacı duydum. Kazanmak istiyorduk, çünkü her şeyi kazanmak istiyoruz.” diye konuştu.

 

Türk futbolundaki gelişmenin etkenlerine ilişkin bir soruyu da Teknik Direktör Abdullah Avcı şöyle yanıt verdi:

“Bunun için çok açılımlı konuşabiliriz, çok uzun sürebilir. Bir kere her tarafta yarışabilmek önemli. Bence son zamanlarda Türk futbolunda teknik direktör kalitesini, oyunla ilgili detaylı bir şekilde organizasyon üzerinden çalışmalarının yapılması, buralarda yarışmak, yarışabilmek, önemli deneyimler kazanmak ve buralarda devam edebilmek hem kulüpler açısından hem oyuncunun kalitesi açısından oyun organizasyonları açısından lige yansıması açısından son derece önemli. Bu tekrarlar çok önemli. Bu sene özellikle hem Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Liginin olması aslında baktığımızda UEFA’nın yaptığı organizasyonun doğru olduğunu düşünüyorum. Avrupa’da yarışabilmek son derece önemli. Ama tabi gönül istiyordu Şampiyonlar Ligi’nde olabilmek, gönül istiyordu Avrupa Ligi’nde devam edebilmek. Ama Avrupa’da yarışabilmek önemli deneyimler kazandırıyor. Biraz daha organizasyonların yeni teknik adamlar tarafından detaylı bir şekilde çalışıldığını düşünüyorum.”

Rakibin grupta liderliği garantilemiş olmasının oyun planlarını sahaya yansıtmada bir kolaylık sağlayıp sağlamadığı yönündeki bir soruya Teknik Patron Avcı şu değerlendirmeyi yaptı:

“Bu soruların çok eskilerde zaman tünelinde kaldığını düşünüyorum. Uluslararası seviyede her maç çok ciddidir ve herkes bunu kazanmak ister. Çünkü maddi ve manevi kazancı vardır. Bu Ferencvaros için de bir başkası için de böyledir. Biz aslında orada oyuna kötü başlamamıştık, orada da kazanabilirdik ama kaybettik. Kazanabildiğimiz kaybettiğimiz maçlar da oldu. Bunun o şekilde olduğunu düşünmüyorum. Bu grupta 9 puan aldık, lider de 10 puan aldı sanıyorum. Onun için bence iyi ama daha iyisi olabilir miydi, olabilirdi.

Yusuf Yazıcı ile ilgili bir soruya da Teknik Direktörümüz Avcı yanıtı verdi: “Yusuf bu toprağın çocuğu buradan çıkmış yetenekli, şehre de takıma da ciddi paralar kazandırmış bir oyuncu. Bu sene itibariyle kiralık. Böyle bir tasarrufumuz oldu hem yerli hem bu yörenin çocuğu olmasından dolayı. Bugün Maxi Gomez cezalı, Umut’da hafif sakatlık var, Djaniny sakatlıktan yeni çıktı. Ve Yusuf burayı oynayabilen bir oyuncu olduğu için tercihimizi öyle kullandık. Bazen içerde kullanacağız bazen dışarda kullanacağız. Bazen kenarda oturacak sonradan girecek. Bütün hepsi için geçerli. Onun için Yusuf’un bugünkü ve geldikten sonraki performansından da ilk yarı özellikle memnunum. Umarım çalışarak o da bu takıma katkı sağlayacaktır.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

YENİ NORMALE ALIŞAMADIK

YENİ NORMALE ALIŞAMADIK

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil