Ana Sayfa Gündem, Politika 7 Kasım 2022

Cumhurbaşkanı Erdoğan : Gazi Mustafa Kemal Bu Ülkeyi Düyunu Umumiye’den Biz de IMF Görünümlü Kenelerden Kurtardık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir dizi açılışları gerçekleştirmek için geldiği Gaziantepte vatandaşlara hitap etti,konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan Milletin geride kalan 15 seçimde olduğu gibi 2023’te de bu oyunu bozacağını ifade ederken alandakilerle beraber “Tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız hep birlikte Türkiye olacağız. İşte Türkiye bu” dedi.

Türkiye Yüzyılı’nın seçimi 2023’e yaklaşırken bunun yeni işaretlerinin belirmeye başladığını da söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “İşte görüyorsunuz, birileri kıta kıta geziyor. Amerika olmadı, İngiltere. İngiltere olmadı, Almanya. Sanırsınız ki ülkenin ve milletin hayrına bir iş yapacak. Dönüşte bakıyoruz, yediği hamburgerden başka, anlatacak hiçbir şeyi yok. Ama hesabını veremediği pek çok karanlık nokta var. Temiz para arıyormuş. Ama gittiği geçmişte bizim ülkemiz de dâhil tüm dünyanın iliğini, kemiğini sömürenlerin kapısı. Ne alacakmış oradan? Para. Sen ne anlıyorsun ki, nerelere gittiğinin farkında mısın? Gazi Mustafa Kemal bu ülkeyi Düyunu Umumiye’den biz de IMF görünümlü kenelerden kurtardık. Bu kardeşiniz IMF ile kapıları kapattı mı? IMF’ye ‘sizinle işimiz bitti’ dedi mi? ‘Sizinle bundan sonra işimiz yok’ dedi, o gün bugün artık bizim IMF ile herhangi bir şeyimiz yok. Ama CHP ne yaptı? O, IMF’in temsilcileriyle İstanbul’da otellerde bir araya geldiler. Onlar, varsın yine onlarla birlikte yürüsünler. Ama bizim onlarla işimiz yok, zira biz kendimize yeteriz. Gücümüz var. Artık o kapılarda işimiz yok. Şimdi bu zat tekrar ülkemizi aynı fasit daireye sokmak için dört dolanıyor. Yine bu zatın gece yarıları yayınladığı her video, kürsülerden yaptığı her konuşma, partisinin milletvekilleri üzerinden giriştiği her provokasyon, velhasıl siyaset adı altında yaptığı her iş, Türkiye’yi uluslararası alanda köşeye sıkıştırmak isteyenlere malzeme verme amacı taşıyor. Yoksa aklı başında kim ülkenin kapanmış bir yarasını böyle hoyratça açar? Aklı başında kim kendi devletini uyuşturucu gibi bir illetle aynı cümlede zikreder?”

“BUNLAR SİYASET DEĞİL PROJE ÜRÜNÜ HAMLELERDİR”

CHP milletvekillerinin, “Yalova Belediyesi’nde zimmet” iddiasıyla açılan davada mahkeme heyetine yönelik eylemlerini de hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Düşünün, CHP’nin milletvekilleri mahkemede hâkimlerin üzerine yürüyor. Bu şaşırmış, nereye gittiğinin farkında değil. Yargıda bunların hesabını soracağız. Kim tüm siyasetini sınır tanımayan bir yalan ve iftira dalgası üzerine kurar? Bunlar siyaset değil proje ürünü hamlelerdir. Bunları yapanlar da siyasetçi değil proje elemanlarıdır” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin, proje elemanlarının ülkenin ve milletin yönetimine hâkim olduğu geçmişteki karanlık günlerin bedellerini çok ödediğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Şimdi aynı bedelleri tekrar önümüze getirmek isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Güven ve istikrar iklimine, istiklalimize ve istikbalimize gözlerini dikenlerin heveslerini kursaklarında bırakmaya var mıyız? Bunlarda öyle bir tıynet var ki hem ülkeyi kana ve ateşe bulayanları sırtlarına alır taşırlar hem de aynı ithamla ortalığı birbirine katarlar. Sorsanız partilerinin Cumhuriyet ile yaşıt olduğunu söylerler ama Cumhuriyet’e tek kuruşluk faydaları yoktur. Sorsanız partilerinin adında Cumhuriyet vardır ama Cumhuriyet’i yıkım süreci olarak tarif edenlere memleketi peşkeş çekmeye çalışırlar. Belediyelerde bunu yaptılar. Baktılar ki işler tıkırında yürüyor. Şimdi aynı projeyi hükûmet seviyesinde işletmenin peşindeler. Ama yapamayacaklar.”

Milletin geride kalan 15 seçimde olduğu gibi 2023’te de bu oyunu bozacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, alandakilerle beraber “Tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız hep birlikte Türkiye olacağız. İşte Türkiye bu” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “CHP’nin altılı masasının etrafında oturan ve çevresinde dolanıp duran partilerden herhangi birinin ağzından bu ifadeleri duyuyor musunuz? Hâlbuki bunlar, 85 milyon ferdi millet yapan değerlerin özetidir. Bugün hiçbir sorumlulukları yokken bu değerlere sahip çıkamayanların şayet yarın ellerine yetki geçerse istikametlerini ne tarafa çevireceklerini düşünebiliyor musunuz? Yapacakları iş budur; güvenliğimizi ülkemiz sınırlarının dışına attığımız terör örgütlerinin hamiliğini yürütenlere havale edeceklerdir. Ekonomimizi, küresel sermayenin tetikçileri, IMF ve benzeri kuruluşlara teslim edeceklerdir. Evlatlarımızı ellerindeki dijital mecraları, millî ve manevi değerlerimizi zehirlemek için kullananların insaflarına terk edeceklerdir. Bin bir emekle kurduğumuz, eser ve hizmet altyapımızı, kimi yerde iş bilmezlikleri, kimi yerde kasıtlı sabotajlarıyla, kısa sürede çökerteceklerdir. Velhasıl Türkiye’yi yeniden 1970’lerin, 1990’ların perişan hâline döndürecekler. Bazen kendi kendimize, ‘acaba bunları söylerken karşımızdakilere haksızlık mı yapıyoruz?’ diye soruduğumuz oluyor. Sonra bakıyoruz aksini düşünmemize imkân sağlayacak bir tane aklı başında adamları, bir tane aklı başında politikaları, bir tane aklı başında söylemleri yok. Beton duvara vursanız ses gelir ama arkadaş bunlardan hayırlı bir ses çıkmıyor. Bu acı gerçekleri sürekli milletimizle konuşmak zorunda kalmak bizim de canımızı sıkıyor ama biliyorsunuz demokrasilerde bir ülkede iktidar kadar muhalefet de önemlidir.”

“İNŞALLAH TÜRKİYE YÜZYILI’NI DA SİZLERLE BERABER İNŞA EDECEĞİZ”

İktidarın karşısında kaliteli bir muhalefet olursa iktidarın da sürekli kendine çekidüzen vermek mecburiyetinde kalacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz 20 yıldır böyle bir muhalefete özellikle rastlamadığımız için her işimizi doğrudan milletimizle istişare ederek yürütüyor, her derdimizi milletimizle paylaşıyoruz. İnşallah Türkiye Yüzyılı’nı da sizlerle beraber inşa edeceğiz. Geçtiğimiz günlerde adını koyduğumuz bu programın içini 81 ilimizde ve ilçelerinde gerçekleştireceğimiz vizyon toplantılarıyla, milletimizle birlikte dolduracağız. Milletimizin yüzünü hem doğuya hem batıya en çok da doğruya, doğru döneceği bir dönemi başlatmak için gelin tekrar bir olalım, iri olalım diri olalım kardeş olalım, hep birlikte Türkiye olalım. Bundan güzeli olur mu?” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil