Ana Sayfa Gündem, Yaşam 8 Kasım 2022

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN; 3,2 MİLYAR BUGÜN HESAPLARA YATIRILIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada, ‘Aile Destek Programı’ kapsamında  2,5 milyon vatandaşımıza 3,2 milyar tutarında destek 8 kasım(bugün)hak sahiplerinin hesaplarına  aktarılacağını müjdeledi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’nın ardından basın açıklaması yaptı.

Aziz milletim; dünyanın ve ülkemizin içinden geçtiği kritik süreç, sosyal desteklerin önemini giderek daha da artırmaktadır, çünkü bu tür dönemlerin en yıkıcı etkileri düşük gelirli toplum kesimleri üzerinde ortaya çıkmaktadır. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın düsturuna gönülden inanan bir yönetim olarak, bizim sosyal destekler konusundaki hassasiyetimiz çok daha fazladır. Bunun için son dönemde sosyal yardımlarımızın hem etkinliğini artıracak, hem yelpazesini genişletecek bir dizi yeni adım attık.

Hayatının idamesi için gereken temel ihtiyaç maddelerine ulaşamayan vatandaşlarımıza kendilerine yönelik kapsamlı yardımlarımız zaten devam ediyor. Bunların rakamlarını sürekli güncelleyerek devletimizin kimsesizlerin kimsesi olma vasfını koruyoruz.

Ayrıca, gelir seviyesi belirli bir rakamın altında kalan vatandaşlarımıza içinden geçtiğimiz şu sancılı dönem de koruyucu, önleyici tarzda destek olacak yeni programlar geliştirdik.

SOSYAL DESTEK PROGRAMLARI

Türkiye’nin imkânlarını bu ülkede yaşayan her vatandaşımızla paylaşma düşüncesinin ürünü bu programlardan biri de Türkiye aile desteğidir. Bu kapsamda 2,5 milyon vatandaşımıza aktarılacak 3,2 milyar lira yarın hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacaktır.

Elektrik desteğinden yararlanan 3 milyon hanenin 666 milyon lira tutarındaki ödemesi de bu hafta içinde yapılacaktır.

Doğal gaz yardımının 2022 yılı kış dönemi ilk grup ödemesi de yine bu hafta içinde gerçekleştirilecektir.

Engelli ve yaşlı maaşlarının hak sahibi 1 milyon 379 bin 493 kişiyi kapsayan 2,1 milyar lira tutarındaki Kasım ayı ödemeleri de geçtiğimiz günlerde tamamlandı.

Vatandaşlarımızın kış dönemindeki ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla ülke çapında faaliyet gösteren binin üzerindeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfımıza aktarılacak ek periyodik payı 2 kat artırarak 450 milyon liraya çıkardık. Sadece Kasım ayında bu vakıflarımıza aktarılan kaynak 900 milyon lirayı buldu.

Böylece, bu hafta içinde kısaca ifade etmeye çalıştığım başlıklar altında 7 milyar lira tutarında bir sosyal destek rakamını insanlarımızın hizmetine sunmuş olduk. İnşallah hiçbir vatandaşımızı aç, açıkta, soğukta değil, aynı zamanda ailesi içinde boynu bükük bırakmayacak bir anlayışla sosyal destek programlarımızı sürdüreceğiz.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Final 29 Temmuzda Olimpiyatta

Final 29 Temmuzda Olimpiyatta

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil