Ana Sayfa Gündem, Politika 8 Kasım 2022

ENGİN ALTAY:BAY KEMAL LONDRA’DA TÜRKİYE İÇİN GÜZEL ŞEYLER YAPTI

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibinin uzun süredir çok güçlü bir yol haritası üzerinde tüm yönleriyle çalıştığını belirterek projenin en geç aralık başında kamuoyuyla paylaşılacağını söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Altay, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz ateşi sonucu şehit olan İstihkam Uzman Onbaşı Lokman Akçağlayan için ailesi ve Türk milletine başsağlığı diledi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun İngiltere’de temaslarda bulunduğunu anımsatan Altay, bugünlerde herkesin “Bay Kemal Londra’da ne yapıyor?” diye sorduğunu, “Bay Kemal Amerika’nın ardından İngiltere’de de Türkiye için güzel şeyler yaptı.” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’nin içinde bulunduğu çıkmazdan nasıl kurtulacağıyla ilgili sağlıklı bir durum tespiti yaptığını, sonrasında da gençlerin geleceğe umutla bakacağı güzel bir Türkiye inşa etmek için yollara düştüğünü ifade eden Altay, “Bay Kemal’in tespit ettiği durum şudur; Türkiye, dünya ticaretinden aldığımız payın hızla azaldığı bir ülke ve bu konuda niteliksizleşiyor. Bunun sebebi kötü yönetim. Türkiye katma değerli ürün üretemiyor. En büyük sorunlarımızdan birisi bu.” diye konuştu.

Türkiye’de küresel ölçekte güven veren yeni ve akıllı bir altyapı kurulması gerektiğini savunan Altay, “Bunlar olmadan Türkiye’nin önümüzdeki yüzyılda arzu ettiğimiz noktaya taşınması mümkün değil. İşte bu kapsamda CHP Genel Başkanımızın çaresi ve hedefleri var. Türkiye’ye hızla nefes aldırmak ve derin krizden çıkmak için temiz, yabancı yatırım ve paraya ihtiyacı var.” ifadelerini kullandı.

Altay, Türkiye’deki yabancı temiz paranın kaçtığını ve yerine suç örgütlerinin kirli parasının geldiğini iddia ederek bunun bedelini uyuşturucu batağına saplanan gençler ve ailelerinin ödediğini söyledi.

Kılıçdaroğlu’nun verimliliğe dayalı, yenilikçi bir ekonomi modelini Türkiye’ye kazandıracağını, dünyadaki yenilikçi kaynakları hızla kendine çeken bir Türkiye’yi inşa edeceğini dile getiren Altay, refah seviyesinin artmasının, gelirin tabana yayılmasının, sosyal adaletin tesis edilmesinin Kılıçdaroğlu’nun hayali olduğunu belirtti.

Engin Altay, herkesin kasım sonunu beklemesini isteyerek “Bay Kemal ve ekibi, uzun süredir çok güçlü bir yol haritası üzerinde tüm yönleriyle çalışıyor. Kasım sonu, en geç aralık başında Bay Kemal’in ve ekibinin üzerinde çalıştığı bu büyük proje aziz milletimizle paylaşılacak. Sağlam temelli ve gerçekten neyi nasıl hangi kaynakla yapacağımızın çok şeffaf bir şekilde ortaya konulduğu bir tabloyla Bay Kemal Türkiye’nin karşısında olacak.” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında bulunduğu suç duyurusuna, savcılığın “görevinden kaynaklanan eylemlerle ilgili olduğu” yönünde karar verdiğini aktaran Altay, Soylu’nun görevinin ana muhalefet partisi genel başkanına küfür etmek, kumpas kurmak, iftira atmak olmadığını ifade etti.

Türkiye’nin siyasetten zenginleşenlerle kalkınamayacağını söyleyen Altay, “Altılı masayı oluşturan liderlerin demokrasiye sadakat gibi birçok ortak özelliği var ama bana sorarsanız en mühim ortak özellikleri ve toplumun altılı masaya güven duymasının temel gerekçesi şu: ‘Bunların hiçbiri siyasetten zenginleşmedi, zenginleşmez.'” değerlendirmesinde bulundu.

Gazetecilerin, AK Parti’nin anayasa değişikliğine dair ziyareti sonrası CHP grubunun bir cevap verip vermeyeceğini sorması üzerine Altay, kendi hazırladıkları kanun teklifine destek verilmesi gerektiği, seçim öncesinde anayasa değişikliğinin doğru olmayacağına dair görüşünü tekrarladı.

Siyasetin müzakere işi olduğunu dile getiren Altay, “Teklife bakarız, kararı da partinin yetkili kurulları verecektir. Ben parti adına karar veremem.” dedi.

Altay, Kılıçdaroğlu’nun Almanya ziyareti olup olmayacağı sorusuna, “Kemal Bey’in Almanya ziyareti olacak. Öyle bir planlama var. O da herhalde çok ilgi çekecektir. Fırsat bulursa Singapur’a da gider. Nerede teknoloji, kalkınma, bilim, sosyal adalet varsa Kemal Bey buralara gidecek, bu güzel örneklerin Türkiye’de uyarlanması için bütün çalışmayı, çabayı gayreti sürdürecek. Bundan herkesin memnun olması lazım.” yanıtını verdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil