Ana Sayfa Gündem, Tarım ve Hayvancılık 10 Kasım 2022

Tarım Bakanından Açıklama !

Mazot gübre desteği ödemelerinin erkene alınması çiftçilerde kafa karışıklığına neden oldu. Erken ödemeden yararlanmayarak destekleri gününde yani 2023 Mart’ta almak isteyen çiftçilerin mazot gübre desteğini ayni mi yoksa nakit mi alacağı belirsizliği yaşanıyordu. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, yaptığı açıklama ile bu belirsizliği ortadan kaldırdı.

2022 yılı tarımsal destekler kararnamesinde erkene çekilen mazot gübre desteği ödemelerinden yararlanmak istemeyen çiftçilerin durumları ile ilgili bir netlik yok iken, bu durum kafa karışıklığına neden olmuştu. Bu kafa karışıklığı, mazot gübre desteğini kredi olarak kullanmak istemeyen çiftçilerin, 31 Mart 2023’de ayni olarak değil nakit olarak kullanabileceği beklentisi oluşturmuştu.

Kirişçi, Tarım ve Orman Bakanlığı ile bağlı ve ilgili kuruluşlarının 2023 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı sunumda mazot gübre desteklerinin bundan böyle çiftçilere nakit olarak verilmeyeceğini, Ziraat Bankası kartlarına yükleneceğini belirtti.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil