Ana Sayfa Gündem, Spor 12 Kasım 2022

ABDULLAH AVCI: “Çok İyi miyiz, Değiliz. Kötü müyüz, O da Değil”

Bordo Mavililerin Teknik Patron Abdullah Avcı, 1-1 biten MKE Ankaragücü maçı sonrası açıklamalarda bulundu.

Teknik Direktör Abdullah Avcı, maça yönelik hazırlıkları yaptıklarını belirterek, “Ankaragücü takımı Ömer Hoca geldikten sonra değişim içinde. Oyun kurmaya çalışıyorlar. Merkezde, orta sahada çok hareketli, rotasyonlu oynuyorlar. Önde de hareketli, rakip arkasına koşu yapan oyuncuları var. Biz burada, üçüncü bölgede nasıl baskı yapacağız, akan oyunda ikinci bölgede neler yapacağız ve topa sahip olduğumuzda da hangi organizasyonları yapacağız diye çalıştık. Bazen çalıştığınızın karşılığı olamayabiliyor.

Zemin kötü. Futbolun kalitesini artırabilmemiz için genel olarak bunun üzerinde yoğunlaşmak gerekiyor. Bu iki takım için de kötü. Oyun kalitesini artırabilmek için bu zeminlerin daha standart bir hale gelmesi gerekiyor. İlk yarı dalgalı bir oyun vardı. Topun biraz havada dolaştığı, aksiyonun olduğu veya ikinci topu kimin aldığı, duran toptan bir şey çıkar mı gibi bir oyun vardı. Sonra biz ikinci yarı bir hamle yaptık. Oyun bizim elimize geçti. Rakipten biraz daha fazla topa sahip olarak oynadık ve hücum hamleleri yaptık, doğru zamanda da golü bulduk. Golden hemen sonra duran top, korner ve arkasından penaltı geldi.

Belki oyun 3-5 dakika daha devam etse başka bir hamle yapacaktık. Sonra oyun 1-1’e geldi. Kazanmak için tekrar denemeler yaptık. Bugün itibarıyla bu gerçekleşmedi. Trabzonspor taraftarına teşekkür ediyorum. Her zaman her yerde takımlarını destekliyorlar. Ankaragücü taraftarına da bir parantez açmak lazım. Onlar da senelerdir bu taraftar kültürünü burada etkin bir şekilde kullanıyorlar. Toplamda 22 müsabakayı bugün itibarıyla bitirdik. Beş haftalık bir süreç var. Bu bir ara değil. Bu 13 haftadan sonra verilen bir ara. Daha devre arası olmadı. Biz bu arada oyun, oyuncu üzerinden analizlerimizi yapacağız. Artıları eksileri, güçlü güçsüz yanlarını masaya yatıracağız. Biraz oyundan, toptan uzak kalıp daha sonra enerjimizi yukarıya çekeceğiz. Ardından analizlerimiz neticesinde arada tekrarlarımızı yaparak, planlarımızın üzerinden biraz daha geçeceğiz. İlk devrenin sonuna kadar duruma bakıp, genel bir değerlendirme yapacağız” dedi.

Trabzonspor’un olduğu her yerde yarışın olduğunu vurgulayan Avcı, “Trabzonspor ligde yarışacaktır. Bazı takımlar dalgalanır. Çok iyi miyiz, değiliz. Kötü müyüz, o da değil. Böyle arada giden bir durumumuz var. Bunu fiziksel, zihinsel ve taktiksel daha yukarı nasıl çekeriz diye çalışmalar yapacağız” diye konuştu.

14 oyuncumuzun milli takımlara gideceğini de dile getiren Avcı, şunları söyledi: “Dünya Kupası’na gidenler var. Trabzon – Antalya kamp sürecini çalışarak en iyi şekilde geçireceğiz. Trabzonspor yarışacaktır. Avrupa’da varız. Türkiye Kupası başlayacak ve ligdeyiz… Bunun için sabırla daha iyisini yaparak, bunu yansıtmaya çalışacağız. Her iki takım oyuncularını da iyi niyetlerinden dolayı tebrik ediyorum. Ankaragücü’ne başarılar diliyorum.”

Transfer çalışmalarıyla ilgili soruları da yanıtlayan Avcı, “Edin Visca ve Bruno Peres bizim için yeni transfer gibi aramıza katılıp takımımızı daha yukarı çekecektir. Bugün Naci oyuna girdi, antrenmanlarda da mesajını veriyordu. Etkili durumlar oluşturdu. Kadro kalitemiz var. Çok oyuncuya ihtiyacımız yok. Takımımızın durumuna, bütçemize ve yabancı sayımıza göre yerli veya yabancı değerlendirmesi yapacağız” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil