Ana Sayfa Bölge, Gündem 15 Kasım 2022

Boztepe Seyir Terası’na 10 milyon TL Finansman Desteği

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, DOKAP Başkanı Hakan Gültekin’i makamında ziyaret etti. Ortahisar Belediyesi’nin vizyon projelerinden olan Boztepe Yürüyüş Yolu ve Seyir Terası Projesi’yle ilgili DOKAP Başkanı Gültekin ile istişarelerde bulunan Başkan Genç, projenin şehrin turizm potansiyelini artıracağını dile getirdi.

DOKAP’tan Boztepe Seyir Terası’na finansman desteği!

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, DOKAP Başkanı Hakan Gültekin’i makamında ziyaret etti. Ortahisar Belediyesi’nin vizyon projelerinden olan Boztepe Yürüyüş Yolu ve Seyir Terası Projesi’yle ilgili DOKAP Başkanı Gültekin ile istişarelerde bulunan Başkan Genç, projenin şehrin turizm potansiyelini artıracağını dile getirdi.

Başkan Genç, projeye maddi ve manevi desteklerinden dolayı İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum ile Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank’a da teşekkürlerini iletti.

DOKAP ile Ortahisar Belediyesi’nin yaptığı protokol kapsamında Boztepe Yürüyüş Yolu ve Seyir Terası Projesi’ne 10 milyon TL tutarında finansman desteği verileceğini açıklayan Başkan Genç, “DOKAP ilçemizde hayata geçirdiğimiz ve geçireceğimiz projelerde her zaman en büyük destek noktalarımızdan bir tanesi oluyor. Özellikle turizm amaçlı projelerimizde DOKAP’ın desteklerini oldukça önemsiyoruz. Bölgemizde yeni istihdam sahalarının oluşturulması ve ekonomiye katkı olarak DOKAP bugüne kadar büyük işler başardı. Hem altyapı projeleri olan içme suyu ve kanalizasyon; hem de turizm, konaklama, ulaşım gibi üstyapıyla ilgili alanlarda DOKAP’ın çok başarılı çalışmalara öncülük ettiğini görmekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bu da bizi projelerimizi hayata geçirme noktasında oldukça cesaretlendiriyor.” dedi.

“SİMGESEL NİTELİKTE BİR PROJE OLACAK”

Boztepe Yürüyüş Yolu ve Seyir Terası Projesi’nin gündeme geldiği ilk andan itibaren kent paydaşları tarafından ilgiyle karşılandığını ve desteklendiğini ifade eden Başkan Genç, “Boztepe Yürüyüş Yolu ve Seyir Terası Projesi’ni sayın başkanımıza ilettiğimizde çok yakın ilgi ve alâka gösterdiler. Finansman konusunda da yardımcı olacaklarını dile getirdiler. Bu kapsamda protokol imzaladık. DOKAP ilk etapta 5 milyon TL ikinci etapta da 5 milyon TL olmak üzere toplamda 10 milyon TL tutarında finansman desteğinde bulunacak. Bu desteklerle birlikte şehrimizin en güzel mekânlarından olan Boztepemizin değerine değer katmış olacağız. Gerçekten de projemiz gündeme geldiği ilk andan itibaren kent paydaşlarımız tarafından oldukça sahiplenildi ve desteklendi. Projemizin yapılmasıyla birlikte Trabzonumuz yeni bir turizm destinasyon alanı kazanacak. Ve şehrimiz için de katma değer üretecek simgesel nitelikteki bir projeyi hayata geçirmiş olacağız. İnşallah yıl sonuna kadar projemizi bütün üniteleriyle birlikte bitirerek hizmete açacağız. Şehrimiz için yeni bir vizyon projeyi de hayata geçiriyor olmaktan büyük bir mutluluk ve heyecan duyduğumu bir kez daha ifade etmek isterim.” diye konuştu.

“BİTMESİNİ SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ”

Boztepe Yürüyüş Yolu ve Seyir Terası Projesi’nin Trabzon’un cazibesini daha artıracağını kaydeden DOKAP Başkanı Hakan Gültekin ise, “Şehrimizde bu nitelikteki projelerin hayata geçirilmesi çok önemli. Her yıl turizm potansiyelinin arttığı Trabzon’da bu tarz projeler yeni cazibe noktaları oluşturur. Bu da turizm potansiyeline olumlu olarak yansır. Son derece gerekli ve çok yerinde bir proje… Boztepe daha güzel ve daha mamur bir hale gelecek. Bitmesini sabırsızlıkla ve heyecanla bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

BOZTEPE SEYİR PLATFORMU VE GEZİNTİ YOLU ( KOT 61 ) PROJESİ

  • TOPLAM UZUNLUK YAKLAŞIK 1100 M
  • 3 ADET HİZMET BİRİMİ  / KAFE – SATIŞ BİRİMİ
  • 2 ADET WC-LAVABO
  • 10 ADET BAKIŞ NOKTASI
  • 3 ADET CAM TERAS 15 M2 / 45 M2 / 100 M2
  • FOTOĞRAF ÇEKİLME NOKTALARI
  • OTURMA – DİNLENME VE YASLANMA BÖLGELERİ ( AHŞAP )
  • ARAZİ EĞİMLERİNİN UYGUN OLDUĞU NOKTALARDA SEYİR BASAMAKLARI
  • GÖKYÜZÜ SALINCAĞI
  • TRABZON SİMGESEL ANIT
  • AĞ TERAS SİSTEMİ
  • MACERA / HEYECAN PLATFORMU ( KAYA YÜZEYİNE OTURMUŞ UÇAN YOL )

Proje Yaklaşık Olarak 4500-5000 M2 Bir Yüzey Alanı Kapsayacaktır. Tüm Platform Doğal Yüzey Üzerinde Kazı Dolgu En Az Yapılacak Şekilde Yerden Her Noktada En Az 20-30 Cm Yükseklikte Çelik Ayaklar Üzerinde Ahşap Platform Olarak Uygulanacaktır.

Tüm Hizmet Birimi Binaları Araziye Gömük Biçimde Yeşil Çatılı Tasarlanmıştır.Uygulamada Tahmini 250 Ton Çelik Kullanılacaktır. Tüm Yüzeyler Thermowood Ahşap Kaplama Yapılacaktır. Bazı Teraslar Cam Yüzey Olarak Yapılacaktır.

Kızlar Manastırından Başlayan Ve Doğu Yönüne Doğru Uzanan Yaklaşık Olarak 1100 Mt Uzunluğunda Ki Seyir Terası Ve Gezinti Yolu İçin Zemin Etütleri Yapılmış Avan Proje Çizimleri Tamamlanmıştır. Proje Trabzon Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü ile Trabzon Tabiat Varıklarını Koruma Şube Müdürlüğünün onayından sonra ,5393 sayılı belediye kanununun 75. maddesi uyarınca Trabzon Büyükşehir Belediyesi İle Ortak benimsenmiş olup,Trabzon Büyükşehir Belediyesinin Boztepe Düzenleme Projesi çerçevesinde yapılması öngörülmüştür.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

SULAR ÇEKİLDİ

SULAR ÇEKİLDİ

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil