Ana Sayfa Dünya, Gündem 15 Kasım 2022

CUMHURBAŞKANI ZİRVEDE LİDERLERLE GÖRÜŞÜYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi nedeniyle  Endonezya’ya gitti…

Cumhurbaşkanı Erdoğan Endonezya daki G20 zirveine  beraberinde  eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci den oluşan heyetle katılıyor.

G20 Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere Endonezya‘nın Bali Adası’nda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,ikili görüşmeler kapsamında ilk olarak  Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşme sonrası yaptığı açıklamada , şahsına ve heyetine gösterilen ilgiden dolayı Endonezya Devlet Başkanı Widodo’ya şükranlarını ifade etti.

Başarıyla icra ettiği G20 dönem başkanlığı dolayısıyla Endonezya’yı tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, seneye nisan ayında Endonezya’nın MIKTA dönem başkanlığını Türkiye’den devralacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Endonezya’ya 2023 ASEAN dönem başkanlığı için şimdiden başarılar dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Diyalog ortaklığı hedefimize desteğinizi bekliyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün beraberce kurduğumuz Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi mekanizması, ikili ilişkilerimiz açısından tarihî bir adımı teşkil ediyor” diye konuştu

Resmî karşılama törenininden sonra liderler, “Gıda ve Enerji Güvenliği” oturumuna geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, oturumun yapılacağı salonda liderlerle ayaküstü sohbet etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bali’deki G20 Liderler Zirvesi kapsamında Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman bin Abdülaziz El Suud ilede bir araya geldi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil