Ana Sayfa Gündem, Politika 17 Kasım 2022

SARIBAL “ÇİFTÇİLERE DESTEK KÖSTEĞE DÖNÜŞTÜ”

Çiftçilere desteğin “kösteğe” dönüştüğünü iddia eden CHP’li Sarıbal, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı çiftçilerin 2022 yılı üretim dönemine ait mazot ve gübre desteklerinin nakit olarak değil, Ziraat Bankası kredi kartlarına yüklenerek verileceğine ilişkin açıklamasını hatırlattı.

Her iş yerinde Ziraat Bankası kredi kartını kullanmanın mümkün olamayabileceğini ve bunun sorun yaratacağını dile getiren Sarıbal, Türkiye’de farklı ekim dönemleri olduğunu, birçok bölgede ekimin gerçekleştiğini ama kartlı uygulamanın yeni devreye gireceğini söyledi.
Gübresini ve mazotunu bir ay önce alan çiftçilerin sıkıntı yaşayacağını belirten Sarıbal, “Başak kartı zorluyorlar oysa ekimler bitmiş, gübresini almış, mazotunu kullanmış. Bu uygulama bütünsel olarak bakıldığında yanlış olmayabilir ama bunun bir zaman süreci var. Yılbaşına kadar, özellikle ekim yapılan bölgelerde çiftçilerin mağdur olmaması için bu desteklemenin nakit olarak hesaplarına yatırılmasını sağlayın.” ifadelerini kullandı.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin “Kazanabileceğini düşünüyorum” şeklindeki açıklamasına ilişkin değerlendirmesi sorulan Sarıbal, Uysal’a teşekkür ederek, Kılıçdaroğlu’nun altılı masanın “nasıl bir cumhurbaşkanı olmalı” kriterlerine tamamen cevap verebilen bir genel başkan olduğunu ama son kararı altılı masanın vereceğini söyledi.
Sarıbal, bazı İYİ Partililerin Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin açıklamalarının hatırlatılması üzerine ise siyasilerin farklı açıklamalar yapabileceğini, asıl önemli olanın ise altılı masanın bir araya gelip kendi aralarında konuşmaları olduğunu vurguladı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

VE RUS ASKERLERİ UKRANYA’DA

VE RUS ASKERLERİ UKRANYA’DA

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil