Ana Sayfa Gündem, Spor 20 Kasım 2022

FUTBOL ŞÖLENİ BAŞLIYOR ….

Futbol izleyicisi milyonların beklediği yıldızlar geçidi İlk defa bir Orta Doğu ülkesinde  ve ilk defa kışın düzenlenecek olan 2022 Dünya Kupası bugün saat 19 da  Katar’da başlıyor. 

Haberin Yıldızı-Haber Merkezi

5 şehir 8 stad 32 takım 64 maç ve bir kupa Şampiyona 42 milyon dolar, ikinciye 30 milyon dolar ödül dev organizasyon başlıyor 

İtalyan hakem Daniele Orsato’nun yöneteceği ilk maçta sahne evsahibi Katar ile Ekvador arasında oynanacak bir çok ilk lere sahne olacak olan 2022 Dünya kupasında Katar da bu turnuvada ilk defa boy gösterecek Katar ev sahibi sıfatıyla turnuvaya direkt katılmıştı.

2022 Dünya Kupası bu güne kadar turnuvalara nazaran en pahalı olmaya aday nedeni ise  Katar Dünya Kupasına ev sahipliği yapacağı açıklandıktan sonra 12 senedir havaalanı, stadyum gibi bir çok yeni bina inşaa etti bu yapılanma için tahmini 300 milyar dolarınn üzerinde bir yatırım yapıldığı söyleniyor  Maçların oynanabilmesi için  için ülkeye yeni 8 yeni stat inşa edildi. Sadece statların yapımı için bile 10 milyar doların üzerinde bir harcama sözkonusu oldu

Katarın evsahipliğinde yapılacak Dünya Kupasının ana sponsorlarından bir tanesi de bir içki markası olurken Katar yönetimi son aldığı kararlada stad ve stad çevrelerinde içki yasağı koydu.

Katar tarafından organize edilen ilk Dünya Kupası organizasyonu olan bu turnuva bünyesinde çeşitli ilkleri ve sonları barındırmaktadır. Öncelikle Arap ve Müslüman dünyasında düzenlenen ilk Dünya Kupası’dır. Turnuvanın ayrıca Orta Doğu’daki ilk, Güney Kore ile Japonya’nın ev sahipliği yaptığı 2002’deki FIFA Dünya Kupası’ndan beri Asya’daki ikinci Dünya Kupası olma özellikleri bulunmaktadır. Bu turnuvanın bir diğer farkı, 32 millî takımın yer aldığı son Dünya Kupası olmasıdır, çünkü 2026’dan itibaren takım sayısının 48’e çıkarılması kararı alınmıştır.

Turnuva, 20 Kasım 2022’de, TSİ 19.00’da, Havr şehrinde ev sahibi Katar’ın Ekvador ile oynayacağı maç ile başlayacaktır ve 18 Aralık 2022 tarihinde, TSİ 18.00’da, Lusail şehrinde oynanacak olan final maçı ile bitecektir.

FİFA

tarafından dağıtılacak ödüller 2022 yılında Nisan ayında açıklanmıştır. Yarışmaya katımaya hak kazanan her takım ön hazırlık aşamasında en az 1.5 milyon $ ödül kazanacaktır. Yarışma tamamlandığında kazanacakları ödül en az 9 milyon $ olarak belirlenmiştir. Bu düzenlemeyle birlikte toplam dağıtılacak para ödülü 2018 FIFA Dünya Kupasında dağıtılandan 40 milyon $ daha fazla olarak toplamda 440 milyon $ olacaktır.

Sıralama Miktar (milyon $)
Takım başına Toplam
Şampiyon 42 42
İkinci 30 30
Üçüncü 27 27
Dördüncü 25 25
5.–8. sıra (çeyrek final) 17 68
9.–16. sıra (Son 16 turu) 13 104
17.–32. sıra (Grup aşamasında) 9 144
Toplam 440

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil