Ana Sayfa Bölge, Gündem 24 Kasım 2022

TİSKİ ATIK SU LABORATUVARI KURDU

Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü, Esiroğlu İçme Suyu Arıtma Tesisi bünyesinde tam donanımlı atık su laboratuvarı kurdu. Laboratuvarda endüstriyel atık su oluşturan işletmelerden alınan numunelerin analizleri yapılacak

Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü altyapı yatırımlarının yanında yenilikçi adımlar atmaya da devam ediyor. Daha önce tam donanımlı içme suyu laboratuvarını devreye alan Trabzon İçme Suyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü, bu kez endüstriyel atık suların analiz edilmesi amacıyla atık su laboratuvarı kurdu. Esiroğlu İçme Suyu Arıtma Tesisi bünyesinde hizmet verecek olan son teknoloji ile donatılan laboratuvarda yürürlükte olan atık suların kanalizasyona deşarj yönetmeliği kapsamında yapılacak denetimlerde ve ruhsat aşamalarında alınacak numuneler incelenecek.

ANALİZLER TİSKİ BÜNYESİNDE YAPILACAK
Endüstriyel nitelikli atık su oluşturan işletmelerden denetim amacıyla alınan numunelerin analizleri TİSKİ Atık Su Laboratuvarında yapılabilecek. Bugüne kadar kanalizasyon şebekelerinin güvenliği için dış laboratuvarlara yaptırılan atık su analizleri bundan böyle TİSKİ bünyesinde yapılabilecek. Laboratuvarda ağır metaller (ICP-OES), AKM, KOİ, BOİ, Yağ Gres (Soxhlet) gibi TİSKİ Atık Suların Kanalizasyona Deşarj Yönetmeliği kapsamındaki bütün parametrelerin analizleri yapılabilecek. Laboratuvarın TİSKİ Genel Müdürlüğüne yıllık 1 milyon TL civarında gelir getirmesi bekleniyor.

SONUÇLAR DAHA HIZLI ELDE EDİLECEK
TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Kanalizasyon şebekesinin güvenliği için alınan denetim numunelerinin kendi bünyemizde bulunan atık su laboratuvarımızda yapılması ile analiz sonuçlarına kısa sürede ulaşılarak gerekli düzeltici ve önleyici faaliyetlerin hızlı bir şekilde yapılması hedeflenmiştir. Böylece kanalizasyon şebekesinde oluşabilecek tahribatlar ve kirlilik en aza indirgenerek çevre kirliliğinin de önüne geçilmesi amaçlanmaktadır” denildi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil