Ana Sayfa Ekonomi, Gündem 28 Kasım 2022

Bayilerde Araç Kalmadı

Sıfır otomobilde matrah artırımının ardından araba almak isteyen vatandaşlar bayilerde araba bulamıyor. Mecburen ikinci ele yönelmek zorunda kalan vatandaşlar sıfır fiyatından daha pahalıya ikinci el otomobil almak zorunda bırakılıyor.

Haber – Ulaş Kaya

Sıfır araç piyasasında merakla beklenen matrah artırımı ile birlikte özellikle alt segmentte yer alan pek çok araç %80’lik vergi diliminden daha alt kademedeki vergi dilimlerine düşmüş ve sıfır piyasasında fiyatlar ucuzlamıştı.

24 Kasım Perşembe gecesi Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren matrah düzenlemesinin ardından bayilerin elindeki araçlar kısa sürede tükendi.

Bayilerde cevap aynı: Araç yok!

Sıfır araç hayaliyle uzun süredir matrah düzenlemesini bekleyen vatandaşlar girdikleri her bayiden “Araç yok” yanıtını alarak ayrılıyor.

Bayilerin aralık ayında yapılması planlanan fiyat güncellemesini bekleyerek, ucuz araba satmamak için ellerindeki araçları stokladıkları iddiası da sıkça dile getiriliyor.

Eğer, aralık ayında yapılacak fiyat güncellemesinde otomotiv firmaları zam kararları alırsa, bazı araçların vergi dilimleri yeniden bir üst seviyedeki vergi dilimine çıkarak, matrah düzenlemesi öncesine dönebilir.

İkinci el piyasasının çarpıklığı su yüzüne çıktı

Matrah düzenlemesinin ardından ikinci el piyasasındaki çarpıklık ise bir kez daha su yüzüne çıktı. Sıfır araçlardan daha düşük model ve ikinci el konumundaki arabaların sıfır arabalardan daha pahalıya satıldığı binlerce ilan kafaları karıştırdı.

Bayilerde sıfır araç bulunmamasını fırsat bilen ve kamuoyunda “al-satçı” olarak bilinen piyasa manipülatörlerini matrah düzenlemesi de durduramadı.

Sıfır fiyatının 30-40 bin TL üzerinde, ikinci el araç fiyatları belirleyen fırsatçılar, yayınladıkları ilanlarda ise vatandaşlarla adeta dalga geçen ifadeler kullanıyor.

Kaynak:AjansHaber

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil