Ana Sayfa Bölge, Gündem 29 Kasım 2022

BAŞKAN ÖMER HAKAN USTA’DAN UYARI VAR !

Kara kış kapıya dayandı soğuk havaların kendini iyiden iyiye hissettirdiği bölgemizde yaklaşan kış ve  kar yağışlarının başlayacağı aylarının gelmesiyle kış lastiği uygulamasıda 1 Aralık’tan itibaren başlayacak.

Bu konuda görüşlerine başvurduğumuz Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası  Başkanı Ömer Hakan Usta , zorunlu kış lastiği uygulaması ile ilgili hem şoför esnafını hemde sürücüleri uyardı.

Ömer Hakan Usta, öncelikle esnafımıza ve tüm sürücülerimize kazasız sürüşler diliyorum ve hiç bir esnafımızın ceza yememesini dilerken kurallara ve kanunlara uyarak 1 Aralıkta başlayacak olan Kış Lastiği takma zorunluluğuna tüm ticari araçlarımızın uymasını istiyorum ama bu arada özel araçlarımızın da kendi güvenlikleri ve diğer araçları zor durumda bırakmamak adına nisan ayında bitecek olan kış lastiği uygulamasına tüm araç sahiplerinin uymasını temennni ediyorum dedi .

Kış lastiği taktırmama cezasının yeni yılla birlikte 2 bin 534 TL olacağını söyleyen Başkan Ömer Hakan Usta bu konuda şu andaki güncel cezanın da 864 tl olduğunu sözlerine ekledi.

Kış lastiği takmanın zorunlu olduğu durumlar ve araçlar hakkında bilgi veren Trabzon Şoförler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta  “Yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan yabancı ve yerli plakalı araçlar, kış lastiği takmak zorundalar. 1 Aralık itibariyle başlayacak Kış lastiği zorunluluğuna uymayan aracın işletenine 846 TL idari para cezası verilir. Kış lastiği; kamyon ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinde, kamyonet, minibüs ve otomobillerin tüm lastiklerinde zorunludur. Ayrıca seyir esnasında değiştirilmek zorunda kalınan lastiklerin kış lastiği olması zorunludur Sadece buzlu zeminlerde kullanılabilen çivili lastikler, kış lastiği yerine geçer. dedi

Patinaj lastiğinin kış lastiği yerine geçmediğini ifade eden Başkan Usta  “Kış lastiğinin derinliği kamyon, çekici, tanker ve otobüslerde 4 mm’den, kamyonet, minibüs ve otomobil türü araçlarda 1,6 mm’den az olamaz  öte yandan patinaj zinciri bulunması veya kullanılması kış lastiği zorunluluğunu ortadan kaldırmaz. Kış lastiklerinin yanaklarında, (M+S) veya kar tanesi veya her iki işarette bulunur. Aynı dingil üzerinde içte yer alan lastiklerde sırt deseni uygunluğu kontrol edilir. Lastikler kaplama ise diş derinliği ve sırt deseninin kış lastiğine uygun olması zorunludur. Havanın soğuması ile normal lastikler sertleşir ve yola tutunması zorlaşır. Kış lastikleri ise özel hamuru ve yüksek silika oranı sayesinde 7 derecenin altında da yumuşaklığını ve dayanıklılığını korur. Damarlı sırt yapısı ve derin dişleri sayesinde erimiş karlı ve çamurlu suyu daha iyi tahliye eder. Kış lastiği, kış şartlarında daha emniyetli sürüş sağlar ve daha kısa mesafede durur” diye konuştu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil