Ana Sayfa Gündem, Yaşam 29 Kasım 2022

EYT Bekleyenleri Üzecek Haber!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi ile ilgili çalışmalar vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken, Bakan Bilginin yaptığı son bir açıklama 8 Eylül 1999 tarihinden önce çırak veya stajyer olarak çalışan vatandaşların EYT kapsamına girmediğini açıkladı.

TBMM’de Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT düzenlemesine ilişkin merak edilenleri anlattı. EYT kapsamına girecek kişilerin ilk sigortalılık başlangıcının 8 Eylül 1999 ve öncesi olması gerektiğini paylaştı. 1.5 milyon kişinin bu kapsama gireceğini paylaşan Bakan Bilgin, “Mesleki eğitim; kamu ve özel sektöre ait kurum, kuruluş ve iş yerleri ile mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlarındaki eğitim ve öğrenimi kapsamaktadır. İşletmelerde mesleki eğitimin amacı, öğrencinin iş hayatına dahil olması değil eğitiminin bir parçası olarak eğitim gördüğü mesleği uygulama ile öğrenmesidir. Başka bir ifade ile bunlar bildiğimiz anlamda bir çalışan değil öğrencilerdir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil