Ana Sayfa Gündem, Yaşam 2 Aralık 2022

BAKAN NEBATİ;HAZIRLIKLAR BAŞLATILDI…

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla gerek EYT mağdurlarına gerekse işverenlere bu konud ki çalışmalarda sona gelindiğini ve herkesin memnun edecek bir çalışma içerisinde olduklarını belirtti

Bakan Nebati EYT ile ilgili bir son dakika açıklamasında   EYT’deki kıdem tazminatının getireceği yüke ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Nebati, EYT  ilgili çalışmaların Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütüldüğünü belirterek, işverenlere gelecek kıdem tazminatı yükününün Hazine destekli kredi paketi ile giderileceğini ve bu konuda Hazine ve Maliye Bakanlığınca hazırlıkların başladığını aktardı.

Bakan Nureddin Nebati’nin açıklamaları:

“HAZIRLIKLAR BAŞLATILDI”
Bakan Nebati, işverenlerin karşılaşacağı kıdem tazminatı yükünü, uygun finansman koşullarıyla Hazine Destekli KGF kefaleti ile karşılayabilecekleri bir kredi paketi konusunda Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın hazırlıklara başladığını belirtti.

EYT düzenlemesi sonrasında emekli olacakların kıdem tazminatı için şirketlere kredi desteği verilecek. Desteğin kapsamı ve içeriği yapılacak çalışma sonrası netleşecek.

EYT DÜZENLEMESİ BU AY MECLİS’E GELECEK
Son aşamaya gelinen EYT düzenlemesinin bu ay içinde Meclis’e gelmesi bekleniyor. 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanları ilgilendiren EYT düzenlemesiyle ilk etapta 1,5 milyondan fazla kişi emeklilik hakkı kazanacak.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

BU SEVGİNİN TARİFİ YOK

BU SEVGİNİN TARİFİ YOK

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil