DOLAR 32,5401 -0.01%
EURO 35,0261 0.43%
ALTIN 2.434,190,47
BITCOIN 2078162-4.00576%
Trabzon
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

CUMHURBAŞKANINDAN ÇİFTÇİLERE ELEKTİRİK DESTEK MÜJDESİ

CUMHURBAŞKANINDAN ÇİFTÇİLERE ELEKTİRİK DESTEK MÜJDESİ

ABONE OL
4 Aralık 2022 08:12
CUMHURBAŞKANINDAN ÇİFTÇİLERE ELEKTİRİK DESTEK MÜJDESİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bir dizi açılışlar ve incelemelerde bulunmak üzere Şanlıurfaya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan burada vatandaşlara yaptığı konuşmada bölge halkına ve çiftçilere birde müjde verdi.

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ; Şanlıurfa’nın da içinde yer aldığı 6 ildeki tarımsal sulama amaçlı elektrik tüketimine son 4 yılda, 3,3 milyar liranın üzerinde destek verdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, destek oranını yüzde 35’ten yüzde 45’e çıkardıklarını aktardı.

Bu uygulamadan Şanlıurfa’da 47 binin üzerinde çiftçinin, 737 milyon lira kazançla yararlandığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Basınçlı sulamadaki elektrik destek oranını da yüzde 25’ten yüzde 35’e çıkartarak, bundan 88 bine yakın çiftçimizin yaklaşık 2 milyar lira istifade etmesini sağladık. Bununla kalmadık, elektrikteki KDV’yi yüzde 18’den yüzde 8’e indirerek, ülke genelinde vatandaşlarımızın 3 milyar lira daha az fatura ödemesini temin ettik. Çiftçilerimizin kullandığı elektriği de tıpkı hanelerdeki tüketim gibi maliyetinin yaklaşık yarısına abonelere vermek için devletimiz yılda 15 milyar liralık bir yükü üstüne alıyor. Ayrıca elektrik faturalarının ödemesini, aylık yerine hasat döneminde yapma imkânı getirdik.”

Eski dönemlere ilişkin elektrik borçları için de 5 yıla varan vadeyle ve faizsiz şekilde Ziraat Bankasından kredi kullanılabildiğini bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dağıtım ve tedarik şirketleri, borçlarını bu şekilde kapatmak isteyen çiftçilere ilave yüzde 25’e kadar indirim yapacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında  “Şimdi yeni bir müjdeyi daha sizlerle paylaşmak istiyorum. Bereketli hilalin merkezi Şanlıurfa’nın verimine verim katmak için şehrimizde bir yenilenebilir enerji endüstri bölgesi kuruyoruz. Kendi elektriğini üretmek isteyen çiftçilerimiz, bu endüstri bölgesinden ihtiyaçlarını hem kolayca hem de ekonomik olarak karşılayabilecektir. Amacımız, istihdama da önemli katkısı olacak bu projeyle Şanlıurfa’yı ülkemizin en büyük yenilenebilir enerji merkezlerinden biri hâline getirmektir. Sık sık elektrik konusunda yaşanan tartışmalarla gündeme gelen bu şehrimizi artık kaçak göçek işlerine gerek kalmadan elektrik üretimindeki gücüyle öne çıkartacağız. Yenilenebilir enerji endüstri bölgemizin şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!