DOLAR 32,5236 -0.08%
EURO 34,7960 -0.22%
ALTIN 2.420,36-0,38
BITCOIN 0%
Trabzon
19°

AÇIK

16:55

İKİNDİYE KALAN SÜRE

CUMHURBAŞKANINDAN ÇİFTÇİLERE YENİ YIL MÜJDESİ

CUMHURBAŞKANINDAN ÇİFTÇİLERE YENİ YIL MÜJDESİ

ABONE OL
26 Aralık 2022 22:42
CUMHURBAŞKANINDAN ÇİFTÇİLERE YENİ YIL MÜJDESİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’nın ardından yaptığı basın açıklamasında çiftçilere ve yetiştiricilere  önemli müjdeler verdi

Cumhurbaşkanın yaptığı açıklamada  ; Bugün tabii bir müjde de çiftçilerimize ve tüketicilerimize vermek istiyorum. Salgın sonrası küresel emtia piyasalarında yaşanan dalgalanmayı fırsat bilerek haksız kazanç peşinde koşanlarla mücadelemizi yeni araçları devreye sokarak sürdürüyoruz.

“KİMYEVİ GÜBRE VE KARMA HAYVAN YEMİ FİYATLARINDA HEM İNDİRİM YAPIYOR HEM DE FİYAT SABİTLEMESİNE GİDİYORUZ”

Bu kapsamda çiftçilerimizin temel ihtiyaçlarının başında gelen, çiftçi kardeşlerim, özellikle bunu size hatırlıyorum; gübre ve karma hayvan yeminde daha önce bir dizi indirimi hayata geçirmiştik. Şimdi yeni bir adımla çiftçilerimizin en önemli girdileri olan kimyevi gübre ve karma hayvan yemi fiyatlarında hem indirim yapıyor, hem de fiyat sabitlemesine gidiyoruz. Tarım Kredi Kooperatifleri ilkbahar döneminde yoğun olarak kullanılan dap, üre, amonyum sülfat, 20.20 ve nitropower kimyevi gübre çeşitlerinde yüzde 13’e varan indirim uygulayacak. Gıda, Tarım, Hayvancılık Bakanım bu işi yakın takibe alması lazım. Aynı şekilde karma yemde de yüzde 5’e varan indirim yapılacak. En az bunun kadar önemlisi de; gübre ve yem fiyatlarını Nisan sonuna kadar sabitliyoruz. Şayet bu dönemde gübre ve yem fiyatlarında üreticimiz lehine bir gerileme olursa elbette bunu yansıtacağız, ama yeni fiyat listesi artışlardan etkilenmeyecek.

Bir diğer müjdemiz de tüketicilerimize. Tarım Kredi’nin bin 520 kooperatif, 400 mini koop ve koop mini, 250 koop bakkal olmak üzere toplam 2 bin 170 hizmet noktasında 600 çeşit ürün en ucuz fiyatla satışa sunulacak, temel ihtiyaç maddeleri. Bilindiği gibi Tarım Kredi Kooperatifleri, sadece üretim öncesi çiftçimize destek olmakla kalmıyor, ürünü de alıp işleyerek marketlerinde satışa sunuyor. Bir başka ifadeyle, üretici-Tarım Kredi-tüketici arasında doğrudan bir kanal kuruluyor. Böylece kimi ürünlerin en uygun fiyatla satışa sunulabilmesi mümkün oluyor. Önümüzdeki yılın ilk yarısında sayılarını 3000’e çıkarmayı hedeflediğimiz Tarım Kredi satış noktalarındaki indirimler bugün itibariyle başlamıştır. Üreticilerimize ve tüketicilerimize verdiğimiz bu müjdelerin de hayırlı olmasını diliyorum

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!