Ana Sayfa Gündem, Politika 31 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan ; Türkiye Yüzyılı’nı da Kadınlarla Birlikte İnşa Edeceğiz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Denizli’de “Emekçi Kadınlar Buluşması” programı kapsamında kadınlarla bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı burada yaptığı konuşmada ; Denizli’nin saygıdeğer güzel insanları, değerli hanımefendiler, kıymetli misafirler sizleri en kalbi duygularımla, hasretle, muhabbetle selamlıyorum. Ülşkemizin en çok kadın işçi çalıştıran fabrikasında siz üreten emek veren değer ortaya koyan kadınlarımızla bir araya gelmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum.

Her fırsatta tekrarladığım gibi kadınları hayatın dışında tutan toplum, potansiyelinin yarısını dışarıda tutmuş olur. Kadın; azmi, birikimi ve mücadelesiyle ayrı bir yere sahiptir.

Biz hükümete geldiğimizde kadınların iş gücüne katılımı, hele hele girişimcilik düzeyi öylesine düşüktü ki inanmakta çok zorluk çektik. Cumhuriyet tarihinde kadınlarımızın hem hak ve özgürlüklerini en geniş şekilde kullanabildikleri hem de emek ve becerileriyle iş dünyasında varlıklarını gösterebildikleri dönem bizim dönemimizdir. Hem çalışan hem evinde ailesi ve çocuğuyla hayatını sürdüren kadınlarımıza verdiğimiz desteklerle hep yanlarında olduk. Kadınlarımız iş gücüne katılım oranıyla bugün yüzde 36 ile Cumhuriyet tarihin rekorunu kırdı.

Bu olumlu gelişmeler artarak devam ediyor. İŞKUR eğitimleriyle meslek sahibi olan, işe başlayan kadınlarımızı gördükçe mutlu oluyoruz. Bir dönem kimi zaman kıyafetini kimi zaman çocuğunu bahane edilerek fabrikalara, çalışma hayatını sokmamaya çalışan faşist zihniyetle mücadele ettik.
KOSGEB desteklerinin yarısına yakınını kadınlarımızın kullandığını görünce mutlu oluyoruz. Üretimin her alanında kadınlarımızın güçlendiğini görünce ülkemizin geleceğine umutla bakıyoruz.

150 milyon dolar ihracatı inşallah milyarlara çıkaracağız. Biliyorsunuz, bir dönem kadınlarımızın kimi zaman kıyafetini kimi zaman çocuğunu bahane ederek bırakın yönetim kurullarına, okullara sokmayan faşist bir zihniyetle mücadele ettik. Verdiğimiz büyük mücadele neticesinde ön yargıları, yanlış kabulleri geride bıraktık.

Tüm bu engelleri, önyargıları, yanlış kabulleri birer birer geride bıraktık. Ülkemizi kadına şiddet ayıbından kurtarmaya çalışırken eğitimden, istihdama her alanda pozitif ayrımcılık uygulamayı harekete geçirdik. Kadınlarımıza olan güvenimizin en önemli tezahürü Türkiye’de kadın kolları teşkilatlanmasında bünyesinde yer alan parti ve bunu gerçekleştiren ilk genel başkan olmamızdır.
Bugün itibariyle kadın kollarımızın üye kaydı 5 milyon 560 bin kadın üyesi olan partiyiz. Diğer partilerin hepsini üst üste koyun bizim kadın üyemiz kadar bunların üyesi yok. Geçmişte sadece belirli faaliyetlerin aracı olarak görülen kadın kolları teşkilatlanmasını partimizin üç ana sacayağından biri haline getirdik. Kadınları siyasetin nesnesi olmaktan çıkardık, öznesi haline getirdik. Kadınlarımız da bize sahip çıktı. Bizim hep yanımızda oldular. Bizimle mücadeleye girecek olan iki defa düşünmesi lazım. Çünkü kadının gücünün ve fendinin üstesinden gelemeyecek mücadele yoktur. Türkiye Yüzyılı hepimizin ortak hayalini, ortak geleceğini ifade ediyor. Türkiye Yüzyılı’nın siyasi değil milli bir vizyon olduğun söylüyoruz.

Biz kadının gücünün ve fendinin galip gelemeyeceği mücadele olmadığını biliyoruz. Kadınların desteği ve duasıyla bugünlere geldiğimiz gibi inşallah Türkiye Yüzyılı’nı da kadınlarla birlikte inşa edeceğiz.
Kadınları siyasetin nesnesi olmaktan çıkartıp öznesi haline getirdik. Öyle ki partimizin sadece kadın üye sayısı diğer partilerin toplam üye sayılarından daha fazladır. Kadınlar da bize sahip çıktı, bizim hep yanımızda yer aldı.
Kadını hayatın dışında tutan bir toplum potansiyelinin yarısından vazgeçmiş, yarısını atıl bırakmış demektir. Kadınların hak ve özgürlüklerini en geniş şekilde kullanabildiği, emek ve becerileriyle iş dünyasının her alanında varlık gösterebildiği dönem bizim dönemimizdir.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

TARTIŞMA BÜYÜYOR…

TARTIŞMA BÜYÜYOR…

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil