Ana Sayfa Dünya, Gündem 4 Şubat 2023

Hükümet: Saakaşvili Gerekli Tüm Tedavileri Görüyor

Gürcistan’da yoğun bakıma kaldırılan Eski Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili’nin doktorları ve avukatları, tutuklu politikacının ciddi kilo kaybı nedeniyle “ölüm riski altında” olduğu uyarısında bulundu.

55 yaşındaki eski lider, “görevi kötüye kullanma” suçundan 2021’in Ekim ayında tutuklanmıştı. Bu kararı protesto etmek için 50 gün süren açlık grevi yapan politikacı, geçen yıl hastaneye sevk edilmişti. Bu süreçte Saakaşvili’nin kilosunun 115’ten 68’e düştüğünü işaret eden avukatları, “Bu kilo kaybı kendisinin hayatını tehdit ediyor” açıklamasında bulundu.

Eski Cumhurbaşkanını muayene eden Dr. Mariam Jichkariani ise “Durumunun doğru bir şekilde teşhis edilememesi ve yeterli tıbbi yardım sağlanamaması halinde ölüm riski bulunuyor” dedi.

Geçtiğimiz günlerde de sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Gürcistan’da 1 Ekim 2021’de gözaltına alınan, aynı zamanda Ukrayna vatandaşı olan eski Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili’nin sağlık durumunun kötüye gittiğini savunarak onun serbest bırakılması gerektiğini belirtmişti

Zelenskiy, tutuklu Saakaşvili’nin sağlık durumuyla ilgili Twitter’dan yaptığı paylaşımda, Gürcistan hükümetine Saakaşvili’yi serbest bırakma çağrısında bulundu.

Hükümet: Saakaşvili gerekli tüm tedavileri görüyor

Gürcistan Adalet Bakanı Rati Bregadze ise açıklamaların gerçeği yansıtmadığını ileri sürerek Saakaşvili’nin “gerekli tüm tedavileri gördüğünü” vurguladı.

“Normal şekilde beslenmeyi reddederek bu kişi kendine zarar veriyor” diyen Bregadze, eski cumhurbaşkanını “serbest bırakılmasını sağlamak gibi basit bir amaç” peşinde koşmakla suçladı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil