Ana Sayfa Gündem, Politika 4 Şubat 2023

VATANDAŞ KİME OY VERECEĞİNİ BİLMEK İSTİYOR …

Altılı masa da kritik toplantı öncesi gözler liderler turunda … 13.Şubatta 12. kez toplanacak olan altılı masa toplantısında ittifakın Cumhurbaşkanı adayını açıklaması bekleniyor.

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 14 Mayıs’ta yapılacağının açıklanmasının ardından, Altılı Masa’nın adayı merak konusu oldu. Cumhur İttifakı’nın adayı AKP lideri Erdoğan’ın karşısına çıkacak adayın kim olacağı konusunda tüm gözler, Altılı Masa’nın 13 Şubat’ta Saadet Partisi ev sahipliğinde yapacağı toplantıya kilitlendi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “13 Şubat’ta adayımızı açıklayacağız” sözleri gündemi hareketlendirdi.

Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek toplantı öncesi Genel Başkan Temel Karamollaoğlu, liderler turunu sürdürüyor.

Karamollaoğlu, Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu ve Gültekin Uysal ile görüştü.

Görüşmelerde Kılıçdaroğlu’nun adaylığının da görüşüldüğü gelen bilgiler arasında
Karamollaoğlu ve Uysal’ın Kılıçdaroğlu’nun adaylığına destek verdiği bilinirken, Babacan ve Davutoğlu’ndan da CHP liderine onay çıktığı söyleniyor

Karamollaoğlu son olarak, liderler ziyaretinin ilk turunu bugün İyi Parti’deki görüşmeyle tamamlayacak.

Aday belirleme sürecinde uzlaşı sağlanıyor

Adayın 13 Şubat’taki toplantıda belirlenmesi ve kamuoyuna törenle açıklanması başlıklarında liderlerin önemli ölçüde uzlaşı sağlandığı öğrenildi.

Ancak, cumhurbaşkanı adayı belirleme sürecinde, en kritik görüşmenin Karamollaoğlu ve Akşener buluşması olacağı ifade edildi.

İyi Parti’nin “kazanacak aday” söylemini sürdürmesi nedeniyle gözler bugünkü Karamollaoğlu-Akşener görüşmesine çevrildi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil