Ana Sayfa Gündem, Politika 12 Mart 2023

BAHÇELİDEN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA

MHP Lideri Bahçeli hazine yardımı çağrısında bulunarak, seçim döneminde siyasi partilerin aldığı hazine yardımının depremzedelere aktarılması teklifini sundu.

Partinin MYK üyeleri ve milletvekilleriyle Genel Merkez’de bir araya gelen Bahçeli, toplantının ardından kameraların karşısına geçti.

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Devlet Bahçeli partisiyle birlikte belirledikleri teklifi sundu.

Bahçeli’nin açıklamaları şu şekilde:

Son milletvekili genel seçimlerine katılma hakkı tanınan siyasi partiler her yıl hazineden ödenmek üzere 5 bin de 2’si oranında ödenek belirlenmektedir. Bu ödenek hazine yardımı yapılacak siyasi partiler arasında YSK tarafından ilan edilen oy oranlarına ilişkin bölüştürülmek suretiyle her yıl ödenmektedir.

Bizim teklifimiz şudur; 14 Mayıs 2023’te yapılacak seçimler için siyasi partilere ödenen 3 kat fazla ödeneğin doğrudan depremden etkilenen illere ve vatandaşlara aktarılması düşünülmelidir. MHP bu feragata gönüllüdür. Diğer siyasi partilerden de hassasiyeti ümit etmektedir.

Anayasa Mahkemesi’nin, HDP’nin hazine yardımının yatırıldığı hesaplara bloke konulması kararını kaldırmasına da tepki gösteren Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti.

Biz böyle düşünürken Anayasa Mahkemesi’nin HDP’nin kapatılması istemiyle AYM nezdinde açılan dava devam ediyorken, terör ve bölücülük yatağının alacağı yardıma bloke konmuştu. Bu mahkeme söz konusu blokeyi kaldırmış HDP’ye hazinenin kasasını açmıştır. Bu karara oy veren mahkeme üyeleri vicdanlarının sesini değil ihanetin sesini dinlemiştir.

Hukukun siyasileştiğini iddia eden gürültü kirliliği yapan müfterilerin hiçbir eleştirisi duyulmamıştır. İşlerine geldi mi adalet derler, gelmedi mi adaletin rafa kaldırıldığını iddia edecek ikiyüzlüdürler. Önümüzdeki seçimden sonra Cumhur İttifakı’nın yegane hedeflerinden biri yeni anayasadır. AYM’nin kuruluş ve yargılama esasları kökten değiştirilmeli, hainlere zeytin dalı uzatan kahredici mevcut yapısı bütünüyle tasfiye edilmelidir. AYM, Türk milletinin mahkemesi değildir. Teröristlere hazine yardımını açan melanet olarak algılıyoruz. HDP kendi cumhurbaşkanı adayını çıkarmayı hedefliyorsa, AYM başkanı arayıp da bulamayacakları özelliklere sahiptir.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil