Ana Sayfa Dünya, Gündem 17 Mart 2023

ÇİN LİDERİ Xİ JİNPİNG RUSYA’YA GİDİYOR

Çin lideri Xi Jinping, Ukrayna’daki savaşın başlamasından bu yana Pekin’in Moskova’ya verdiği desteğin en güçlü gösterisinde Rus mevkidaşı Vladimir Putin ile görüşmek üzere önümüzdeki hafta Rusya’ya gidecek.

Çin Dışişleri Bakanlığı ve Kremlin Cuma günü yaptıkları ayrı açıklamalarda, Xi’nin Pazartesi’den Çarşamba’ya kadar Rusya’yı ziyaret edeceğini söyledi. Kremlin, ikilinin “Rus-Çin işbirliğini derinleştirmenin” yollarını görüşeceğini söyledi ve Xi’nin ziyareti sırasında “bir dizi önemli ikili belgenin imzalanacağını” da sözlerine ekledi.

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Wang Wenbin, Xi’nin ziyaretinin “barış, işbirliği ve dostluk” gezisi olacağını söyledi ve Çin’in barış görüşmelerini destekleyeceğini vurguladı. Ziyaret, Ukrayna krizinin başlamasından bu yana Xi’nin Rusya’ya yaptığı ilk ziyaret olacak.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil