Ana Sayfa Gündem, Spor 28 Mart 2023

11 YIL SONRA BURSA MİLLİ MAÇI BEKLİYOR

EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Grup Eleme maçlarının ilkinde deplasmanda Ermenistan’ı 2-1 yenen A Milli Futbol Takımımız D Grubu ikinci maçında 28 Mart Salı akşamı Bursa’da Hırvatistan’ı ağırlayacak. İlk maçlar sonucunda grubunda lider olan Milli Takımımız Galler ile berabere kalan Hırvatistan’ı da yenerek Almanya’da düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonası’na katılma yolunda önemli bir engeli daha aşmak istiyor.

BURSA’DA 9. MİLLİ MAÇ

A Milli Futbol Takımımız Bursa’da şimdiye kadar yaptığı 8 maçta 3 galibiyet 2 beraberlik 3 yenilgi aldı. 5’i resmi 3’ü özel olan bu maçlarda rakip fileleri 8 kez havalandıran Milli Takımımız kalesinde 7 gol gördü. Hollanda ve Almanya gibi dünyanın önde gelen milli takımlarını Bursa’da yenmeyi başaran A Milli Futbol Takımımız Hırvatistan maçına da galibiyet hedefiyle çıkıyor.

MAÇA YOĞUN İLGİ VAR

43.361 koltuk kapasiteli Türkiye’deki C90 görüş açısına sahip üç stadyumundan biri olan Timsah Park ya da bir diğer adıyla Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda oynanacak Türkiye Hırvatistan EURO 2024 D Grubu eleme maçında tribünler tamamen dolu olacak.

TFF BAŞKANI MEHMET BÜYÜKEKŞİ: HEDEF EURO 2024 

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi maçla ilgili “Ermenistan galibiyetinin mutluluğunu yaşıyoruz. Hedefimiz Milli Takımımızın EURO 2024’te Almanya’da olması. Deprem felaketinin acılarını yaşadığımız bu günlerde Milli Takımımızın başarısı hepimize moral veriyor. Bursa’da oynanacak maçın tüm geliri depremden etkilenen vatandaşlarımıza destek olmak amacıyla başlattığımız OMUZ OMUZA Dayanışma ve Yardımlaşma Kampanyamıza aktarılacak. Böylece maça gelecek vatandaşlarımız hem Milli Takımımızı destekleyecek hem de depremzede vatandaşlarımıza yardım edecek. Ermenistan maçı için satışa çıkardığımız HATIRA BİLET uygulamamızı HIRVATİSTAN maçı için de yapıyoruz. 

Vatandaşlarımız 100 TL ile www.passo.com.tr adresinden hatıra biletlerini alıp deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın geçici ve kalıcı barınma ihtiyaçlarının karşılanması için başlattığımız OMUZ OMUZA kampanyasına destek olabilirler” dedi.

 

TFF 1. Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, Stratejik Planlama ve Yeni Proje Geliştirme’den sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay da maçla ilgili “Bursalı vatandaşlarımız maça çok yoğun ilgi gösterdiler. Milli Takımımızı desteklemek için stadyumda olacak herkese şimdiden teşekkür ederiz. Maça gelemeyecek olan vatandaşlarımızı da hatıra biletlerden satın alarak Omuz Omuza kampanyamıza destek olmaya davet ediyoruz. Tüm şehirlerimizde olduğu gibi Bursa da tarih boyu Milli Takımımızı bağrına basmıştır. Bursa halkı, salı akşamı Ay Yıldızlı formalarını giyerek Türk Bayrakları ile donatılacak Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda Milli Takımlarını coşkuyla destekleyecekler” dedi.

 

TFF Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop da maçla ilgili “Avrupa’nın en genç milli takımlarından birine sahibiz. Milli Takımımızı Almanya’da düzenlenecek EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda görmek istiyoruz. Bunun için çok çalışıyoruz. Teknik Heyetimize ve Milli Futbolcularımıza güveniyoruz. Grup Elemelerindeki her maçımıza galibiyet amacıyla çıkacağız. Taraftarımızın desteğiyle evimizde oynayacağımız Hırvatistan maçını da kazanacağımıza inanıyoruz” dedi.

28 Mart Salı akşamı saat 21.45’te başlayacak Türkiye Hırvatistan EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası D Grubu eleme maçını İsveç Futbol Federasyonu’ndan Andreas Ekberg yönetecek. Ekberg’in yardımcılıklarını Fredrik Klyver ve Niklas Nyberg yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi Granit Maqedonci olacak. Türkiye Hırvatistan maçının Video Yardımcı Hakemleri de Almanya Futbol Federasyonu’ndan Christian Dingert (VAR) ve Mike Pickel (AVAR) olacak.

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

TÜRK LİRASI DEĞER KAZANDIMI ?

TÜRK LİRASI DEĞER KAZANDIMI ?

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil