Ana Sayfa Gündem, Tarım ve Hayvancılık 28 Nisan 2023

TÜSEDAD BAŞKANI SENCER SOLAKOĞLUNDAN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA !

Solakoğlu, twitter hesabından yaptığı paylaşımda dikkat çeken bir hesap yaparak “Soruyorum siz bu durumda ineğinizi sağar mısınız kesime sevk eder misiniz?” dedi.

Bir süt ineğinin 60 bin lira olduğunu, bu hayvanı kestirip yüzde 30 ile faize yatırıldığında yılda 20 bin lira faiz geliri elde edildiğine dikkat çeken Solakoğlu, ancak üretim yapan üreticinin sattığı süt ile ancak iki yılda bu parayı kazanabildiğinin altını çizerek, “Soruyorum siz bu durumda ineğinizi sağar mısınız, kesime sevk eder misiniz?” dedi.

Solakoğlu, dikkat çeken paylaşımında şunları kaydetti:

Şap hastalığı nedeniyle getirilen hayvan sevk yasağı 28 Nisan'da kaldırılıyor! Tarım Bakanlığı 81 ile talimat gönderdi!

Et ve süt üretiminde denge çok önemli. Et fiyatları çok yüksek. Süt fiyatları çiftçinin eline geçen buna kıyasla çok düşük (10TL/lt) Bu ne anlama geliyor? Bir ineği keserseniz 60.000 TL para alırsınız. Yüzde 30 faiz işletirseniz üretmeden yılda 20.000 TL kazancınız olur. İneği sağarak bu parayı ancak 2 yılda kazanırsınız ama canlının yemlemesi, her sabah 6:30’da ahırda olmanız ve sağım yapmanız gerekir, bayram tatili yok, hastalanma ihtimali her daim var. Soruyorum siz bu durumda ineğinizi sağar mısınız kesime sevk eder misiniz? Üretim planlaması günübirlik politikalarla yapılırsa kıtlık olur. Tıpkı şu an olduğu gibi!”

detail-photo-fancybox-1

Kaynak:TarımdanHaber.com

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

GÜNLERDEN TRABZONSPOR

GÜNLERDEN TRABZONSPOR

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil