Ana Sayfa Aktüel, Gündem 2 Mayıs 2023

SONUÇLAR ŞAŞIRTACAK…!

Gezici Araştırma şirketi paylaştığı bilgide yapılan anket sonucunda  kritik Cumhurbaşkanlığı seçiminin kaçıncı turda biteceğini açıkladı. Cumhurbaşkanı adayının hangi turda belli olacağına Muharrem İnce ve Sinan Oğan’ın oylarının yön vereceği belirtilen araştırmada 13. Cumhurbaşkanının ikinci turda seçileceği vurgulandı

Gezici Araştırma şirketi, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimleri öncesinde yaptığı son seçim anketini yayınladı. Anket sonuçları, 13. Cumhurbaşkanının ikinci tura kalacak seçimlerde belli olacağına işaret etti.

Gezici Araştırma’nın 24-26 Nisan tarihleri arasında 29 il ve 152 ilçede 3 bin 991 kişiyle görüşme yöntemiyle gerçekleştirdiği ankette katılımcıların yüzde 48.7’si Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vereceğini belirtirken, Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı tercih edenlerin oranı ise yüzde 44.6 oldu.

Memleket Partisi’nin adayı Muharrem İnce’yi destekleyenlerin oy oranı yüzde 4.7, Ata İttifakı’nın adayı Sinan Oğan lehine ‘evet’ diyenlerin oyu ise yüzde 2’de kaldı. İnce ve Oğan’a verilecek oyların yüzde 6’yı geçmesi, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalacağını gösterdi.

Gezici Araştırma, 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur için de ankete katılanların tercihlerini sordu.

Kılıçdaroğlu’na yüzde 52.8, Erdoğan’a yüzde 47.2 destek çıktı.

Ankette Muharrem İnce’nin ‘Adaylıktan çekil’ çağrılarına rağmen adaylıktan vazgeçmemesinin nasıl değerlendirildiği de soruldu.

Yüzde 78.8 ‘Adaylığını sürdürmesi yanlış’ derken, kararını doğru bulanların oranı yüzde 21.2 ‘de kaldı.

Kaynak:habererk

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

61.DAKİKADA GELEN MUTLULUK

61.DAKİKADA GELEN MUTLULUK

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil