Ana Sayfa Gündem, Politika 3 Mayıs 2023

BABACAN VE KILIÇDAROĞLU, MUTFAKTA EKONOMİYİ MASAYA YATIRDI

DEVA Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ali Babacan, CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun mutfağından seslendi: “Ekonomi yönetimi kadro meselesidir. Pek yakında peyderpey ekibimizdeki güzel, düzgün insanları tanıyacaksınız”, “Vatandaşlarımızı Avrupa standartlarında bir hayata ulaştırmak en önemli hedefimiz”, “3 ay içerisinde Avrupa Birliği’yle vizenin kaldırılmasıyla alakalı üzerimize düşeni yaparız.”

DEVA Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ali Babacan, eşi Zeynep Babacan’la birlikte Kılıçdaroğlu ailesine misafir oldu. Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, evinin mutfağında Babacan’ı misafir ettiği bir video yayınladı. Kılıçdaroğlu, videoyu “Şampiyonlar Ligi hazır” diyerek paylaştı.

Kılıçdaroğlu ile Babacan’ın gündeminde ekonomi vardı.

Babacan, mutfakta yaptığı konuşmasında, güven, adalet, liyakat ve istişare vurgusu yaptı. Çevre politikalarına ve sosyal politikalara da değinen Babacan, “Vatandaşlarımızı Avrupa standartlarında bir hayata ulaştırmak en önemli hedefimiz” dedi.

Kılıçdaroğlu: “Sayın Babacan; işinin ehli bir siyasetçi ve dünyanın güvendiği bir insan”

Kılıçdaroğlu, “Sayın Ali Babacan, yıllarca ekonomi yönetiminin başında yer almış, ekonomide akılcı bir politika benimsemiş, işinin ehli bir siyasetçi. Dünyanın güvendiği bir insan. Millet İttifakı olarak birlikte devletin ekonomi kurumlarını dünya ölçeğinde güvenilir hale getireceğiz” ifadelerini kullandı.

‘Birkaç gün içerisinde Şampiyonlar Ligi kadrosunu göreceksiniz’

Türkiye’ye hızlı nefes aldırıp krizden çıkaracak ve kalıcı refahı sağlayacak ekiplerin hazır olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bu ekipte dünyada çok saygı gören, yurt dışında ve yurt içinde çalışan akademisyenlerimiz, deneyimli bürokratlarımız var. Millet İttifakı’nın tüm paydaşlarından ekonomi alanında uzman isimler ki birkaç gün içerisinde bu Şampiyonlar Ligi kadrosunu da göreceksiniz. Ne yapacağımızı biliyoruz. Görevi devralır almaz önce halkımıza nefes aldıracak güçlü çözümleri hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Babacan: “Sayın Kılıçdaroğlu dürüstlüğüyle, devlet tecrübesiyle milletimizin gönlünde yer aldı”

Kılıçdaroğlu’nun ardından söz alan Babacan, “Ortak cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kılıçdaroğlu, dürüstlüğüyle, devlet tecrübesiyle bütün milletimizin gönlünde yer almış bir insan. İnşallah hep birlikte bu ülkeyi güzel yarınlara çok çalışarak taşıyacağız” dedi.

‘Faiz ödemesi 1 milyon konut yapıp bedava vermeye yetecek bir para’

Ekonomide en önemli kavramın güven olduğunun altını çizen Babacan, şu ifadeleri kullandı:

“Güven olmayınca asla ekonomide başarılı olmak mümkün değil. Güvenin olup olmadığını en önemli Hazine’nin faiz ödemeleriyle ölçeriz. Bir ülkenin hazinesi çok büyük faiz ödüyorsa, o ülkede artık güven ortamı sarsılmıştır. Daha az faiz ödemeye başladıysa, güven ortamı oluşmaktadır. Geçtiğimiz gün baktığımızda 311 milyar liralık bir faiz ödemesi oldu Türkiye Cumhuriyeti Hazine’sinin. Bu yılki bütçe için planlanan rakam da 565 milyar. Üzerine bir de 200 milyarlık bir kur farkını eklediğinizde, şu andaki hükûmet bu yıl için neredeyse 765 milyarlık bir faiz ödemeyi planlıyor. Bu para, tam 1 milyon tane konutu yapıp vatandaşlarımıza bedava vermeye yetecek büyüklükte bir para. 1 milyon konuta yetecek faiz ödemesini geçen sene hükûmet yaptı, bu sene de yapacağını bütçeyle beraber ilan etmiş oldu. Rakamların büyüklüğü açısından bu örneği vermeyi önemli görüyorum.”

Babacan’dan “adalet, ehliyet ve istişare” vurgusu

“Ekonomi deyince ‘önce insan’ diye başlamak lazım. Ekonominin en önemli amacı; vatandaşlara insan onuruna yaraşır bir hayat sağlamaktır. Bunun da temelinde adalet, ehliyetli ve liyakatli kadrolarla çalışmak ve istişare kültürü var.”

‘Adalet olmadan ekonomide başarılı olmak asla mümkün değil’

“Adalet sadece yargıda işlerin hızlı ve düzgün yürümesi değil, aynı zamanda fırsat eşitliğidir. Eğitimde fırsat eşitliğidir, işe girerken fırsat eşitliğidir ki biz mülakatı kaldıracağımızı ilan ettik. O çok önemli bir aşama olacak. Terfide fırsat eşitliği… Adalet olmadan ekonomide başarılı olmak asla mümkün değil.”

‘Ekonomi yönetimi kadro meselesidir’

“Ehliyetli ve liyakatli kadrolarla çalışmak… ‘Bir kurtarıcı gelsin ve bütün sorunları çözsün’ diye bir şey yok. Ekonomi yönetimi kadro meselesidir. İyi yetişmiş, dürüst ve ehil kadrolarla ülkenin ekonomik sorunları çözülebilir. Dolayısıyla bu kadroları da şimdiden çalışıyoruz, hazırlıyoruz ve pek yakında peyderpey ekibimizdeki güzel, düzgün insanları tanıyacaksınız. Tanıdıkça onları çok seveceksiniz.”

‘Ekonomik ve Sosyal Konsey’i derhal toplayacağız’

“Üçüncü konu da istişare… Sivil toplumla, meslek örgütleriyle sürekli iletişim halinde, sorunları anlayan, dinleyen ve önerilerle beraber çözüm üreten bir yönetim ilkesine sahip olmamız gerekiyor. Bunun için Ekonomik ve Sosyal Konsey’i uzun süreden sonra derhal toplama kararı aldık. Kısmet olursa, hükûmet kurulduktan sonraki ilk işlerden birisi hemen toplayıp sosyal taraflarla etkileşim içinde politikalarımızı neticelendirip uygulamaya başlamak olacak.”

Avrupa Birliği: “Vatandaşlarımızı Avrupa standartlarında bir hayata ulaştırmak en önemli hedefimiz”

“Bütün bunlar için Türkiye’nin çok önemli, uzun vadeli bir hedefe ihtiyacı var. Bu hedef de Avrupa Birliği standartları… Avrupa Birliği’ne üye olalım ya da olmayalım, o ayrı mesele… Ama bizim 86 milyonluk Avrupa’nın en büyük ve en genç nüfusumuz Avrupa Birliği standartlarında bir hayatı hak ediyor. Avrupa Birliği standartlarına ulaşmak için de hukukun üstünlüğünde, demokraside, temel hak ve özgürlüklerde, hayatımızın her safhasında, giydiğimiz gömleğin kumaşın kalitesinden tutun da içtiğimiz suyun kalitesine kadar vatandaşlarımızı Avrupa standartlarında bir hayata ulaştırmak en önemli hedefimiz.

Vizesiz seyahat müjdesi: “İşi 3 ayda öyle bir noktaya getiririz ki gençlerimiz Avrupa’yı görsünler”

“Aynı zamanda Avrupa Birliği’yle vizesiz seyahat… Bu konuda yapılacaklar aslında belli. Çok zor şeyler de değil. Biz 3 ay içerisinde Avrupa Birliği’yle olan seyahatlerde vizenin kaldırılmasıyla alakalı üzerimize düşeni yaparız. Türkiye olarak bunları tamamlayabiliriz. İşi 3 ayda bu noktaya getiririz ki gençlerimiz Avrupa’yı görsünler. Avrupalılar Türkiye’ye daha rahat gidip gelebilsinler. İletişim yoğunlaşsın, ekonomi çok daha yoğun bir etkileşime girsin. Türkiye, bütün vatandaşlarımızın Türkiye Cumhuriyeti pasaportunun kıymetli olduğu bir noktaya ulaşsın.”

‘Çevreye dikkat edip nesiller arası adalete zarar getirmeyeceğiz’

“Bütün bu yoğun çalışmada çevreye kuşkusuz çok dikkat edeceğiz. Ekonomik büyüme ve kalkınmada hızlı koşarken çevreye zarar verip nesiller arası adalete zarar getirecek bir tutum asla almayacağız.”

‘Hiçbir vatandaşımızın belli bir gelir ve geçim seviyesinin altına düşmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz’

“Bütün bu süreçte sosyal politikalara çok önem vereceğiz. Sosyal devlet kaygımızı hiçbir zaman elden bırakmayacağız. Evet; koşacağız, yarışacağız, dünyada çok daha güçlü bir ekonomiye ulaşmanın mücadelesini vereceğiz ama bu yarışta sosyal devletin gereği ne varsa yerine getirip hiçbir vatandaşımızın belli bir gelir ve geçim seviyesinin altına düşmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz.”

‘Kara kış çok yakında bitecek’

“Türkiye çok güçlü, çok büyük bir ülke. Türkiye’nin çok büyük bir potansiyeli var ama bu potansiyeli açığa çıkarmak ancak iyi bir yönetimle, dürüst ve ehil kadrolarla mümkün. Biz bunu biliyoruz. Zaten bu amaçla yola çıktık. Bu amaçla vatandaşlarımızın desteğine talip olduk. İnşallah kara kış çok yakında bitecek ve ülkemiz nice baharlara doğru emin bir yolculuğa çıkacak.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil