DOLAR 32,5755 0.08%
EURO 34,8604 -0.03%
ALTIN 2.433,590,16
BITCOIN 21755520.51871%
Trabzon
19°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

RUSYA’DAN BARACK OBAMA’YA YASAK GELİYOR

RUSYA’DAN BARACK OBAMA’YA YASAK GELİYOR

ABONE OL
20 Mayıs 2023 15:43
RUSYA’DAN BARACK OBAMA’YA YASAK GELİYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya dışişleri bakanlığı, eski Başkan Barack Obama’nın, Washington tarafından açıklanan son yaptırımlara tepki olarak yasaklanacak 500 ABD vatandaşı arasında olduğunu söyledi.

Bakanlık ayrıca Cuma günü yaptığı açıklamada, Rusya’nın Mart ayında casusluk şüphesiyle tutuklanan Wall Street Journal muhabiri Evan Gershkovich’in ABD’nin konsolosluk erişimine yönelik son talebini reddettiğini söyledi.

Cuma günü erken saatlerde ABD, Rusya’yı Ukrayna’yı işgalinden dolayı cezalandırmayı ve şimdiye kadar uygulanan en sert yaptırım çabalarından birini yoğunlaştırmayı amaçlayan 300’den fazla hedefe yönelik cezai tedbirler açıkladı.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen yaptığı açıklamada, “Bugünkü adımlar, [Vladimir] Putin’in barbarca işgalini sürdürme kabiliyeti üzerindeki mengeneyi daha da sıkılaştıracak ve Rusya’nın yaptırımlardan kaçınma girişimlerini durdurmak için küresel çabalarımızı ilerletecek” dedi.

Hazine bakanlığı, Rusya’ya elektronik bileşenler, yarı iletkenler ve mikroelektronik ithal eden, gönderen veya üreten şirketler de dahil olmak üzere 20’den fazla ülke veya yetki alanında temas noktaları olan 22 kişi ve 104 kuruluşa yaptırım uyguladığını söyledi.

ABD dışişleri bakanı Antony Blinken Cuma günkü eylemin, Rus kuvvetleri ve vekillerinin Ukrayna’da kullandığı Orlan insansız hava aracının üretiminden sorumlu Rusya merkezli kuruluşa bileşen tedarik eden uluslararası bir ağı hedef aldığını söyledi.

Cuma günkü hedefler arasında Lihtenştayn ve Hollanda da dahil olmak üzere Rus istihbarat servisleri tedarik ağları ve ajanları vardı. Rusya Federasyonu Dış İstihbarat Servisi de yaptırımlarla vuruldu.

Hazine bakanlığı, “Rusya’nın gelecekteki maden çıkarma yeteneklerini sınırlamak” amacıyla Rusya’nın enerji eğitim ve araştırma kurumlarına da yaptırımlar uyguladığını söyledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!