DOLAR 32,4990 -0.14%
EURO 34,9571 0.32%
ALTIN 2.430,850,33
BITCOIN 2078244-3.76662%
Trabzon
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:55

İKİNDİYE KALAN SÜRE

İMAMOĞLU:SARAY, BU MİLLETİN SORUNLARINA ÇÖZÜM OLAMIYOR

İMAMOĞLU:SARAY, BU MİLLETİN SORUNLARINA ÇÖZÜM OLAMIYOR

ABONE OL
21 Mayıs 2023 08:44
İMAMOĞLU:SARAY, BU MİLLETİN SORUNLARINA ÇÖZÜM OLAMIYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İBB Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Üsküdar Yavuztürk Mahallesi’nde coşkulu kalabalığa konuştu. Vatandaşları firesiz sandığa gitmeye davet eden İmamoğlu, “Sizden istirhamım; lütfen ama lütfen, geçen seçimde sandığa gittiğinizden daha fazla sandığa gideceksiniz. Bu sefer sadece Kemal Kılıçdaroğlu’nu seçmek için gitmeyeceksiniz. İstanbul’u korumak için gideceksiniz. İstanbul’u bu rantçılardan korumak için gideceksiniz. Yavuztürk’ten dönün yüzünüzü öbür tarafa; koca koca gökdelenler. Onları yapan, bunların Şehircilik Bakanlıkları. Ama onların gözü burayı görmez, orayı görür. Çünkü onlar, beton işinden iyi anlıyorlar. Onlar, kanal işinden iyi anlıyorlar. Rant işinden iyi anlıyorlar. Biz, insanların ihtiyacından iyi anlıyoruz” dedi. “Bu seçim, bu sistemin gidiş seçimi olmalı” diyen İmamoğlu, “Bu sistem, bütün konuları Saray’a tıkadı. Ve o Saray, bu milletin sorunlarına çözüm olamıyor. Enflasyonu yukarıya tırmandırıyor. Dövizi yukarıya tırmandırıyor. Herkesin cebindeki para pul oldu. Mutfağınızdaki yangın, artarak devam ediyor. Ama biz diyoruz ki; yeni sistemle beraber, bu milletin evlatlarıyla, sizin liyakatli evlatlarınızla biz bu memleketi ayağa kaldıracağız” ifadelerini kullandı.

ÜSKÜDAR / İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu; gün içinde Arnavutköy, Pendik ve Tuzla’da gerçekleştirdiği İstanbul turunu, akşam saatlerinde Üsküdar’a taşıdı. Küçüksu Mahallesi Kapalı Spor Salonu inşaatında incelemelerde bulunup, Yavuztürk Yaşam Merkezi’nde gençlerle buluştu. Gençlerle sohbetin ardından yine Yavuztürk’te kalan İmamoğlu, mahalle meydanında semt sakinleriyle bir araya geldi. Yavuztürk Meydanı’nı hınca hınç dolduran mahalle sakinlerini eşi Dr. Dilek İmamoğlu ile birlikte selamlayan İmamoğlu, Yavuztürk Mahallesi sakinleriyle, 4 yıl önce aynı meydanda buluştuklarını hatırlattı.

“ALLAH ŞAHİT, İSTANBUL’UN 39 İLÇESİNE ÖZENLE YAKLAŞTIK”

“İstanbul’umuza hizmet etme konusunda bize yetki verdiniz” diyen İmamoğlu, “O dönemde, ‘Şehrimizin her sorunuyla ilgileneceğiz, şehrimizin sorunlarını çözerken hiç kimsenin partisine, oyuna bakmayacağız, insanlarımıza eşit hizmeti mutlaka yerine getireceğiz’ demiştik. Allah şahit, İstanbul’un 39 ilçesine özenle yaklaştık. Üsküdar’da, altyapıdan kültür merkezlerine, otoparklardan İSKİ’yle ilgili yatırımlarına, kentsel dönüşümden birçok noktadaki çalışmalarımızı sıralayabilirim. Üsküdar belediye başkanı, AK Partili, Kadıköy’ün belediye başkanı Cumhuriyet Halk Partili diye bakmadık. Hep bir masamız oldu ve ortak çalıştık. O sözümüzü, o gün yerine getirmişsek, bugün de diyoruz ki, ‘Türkiye’nin de ihtiyacı olan şey, partizanlığın sona erdiği, milletimizin sorunlarının konuşulduğu ve milletimizin sorunlarına çözüm bulunduğu bir dönemin Türkiye’mizde var olması’” şeklinde konuştu.

“22 YILDIR BU ÜLKEYİ YÖNETİP, ‘YAVUZTÜRK’ÜN MÜLKİYET SORUNUNU BİZ ÇÖZECEĞİZ’ DİYORLARSA; ONLARA SAKIN İNANMAYIN” 

İstanbul’da yaşayan çocukların en üst seviyede eğitim sorunları olduğuna vurgu yapan İmamoğlu, “Çocuklarımız okullara giderken, anneler, onların beslenme çantalarını dolduramamaktan şikayetçi. Ortaokul, liseye giden çocuklarımız, eğitim sistemi ve sınav sistemi altında büyük sorunlar yaşıyorlar. Hanımefendiler, beyefendiler, evlatlarının işsizlik sorunuyla her yerde yüzleşmek ve bu konuda dertleşmek zorunda kalıyorlar. Dünyada en yoğun işsizliğin yaşandığı ülkelerden birisinde yaşıyoruz. Dünyada en zor ekonomik koşullarda yaşayan bir ülkede yaşıyoruz. Bütün bu sorunlar varken, Yavuztürk Mahallesi’nin tapu sorunu varken, Yavuztürk Mahallesi’nin kentsel dönüşüm sorunu varken, bütün bu konuları çözmek varken, 22 yıldır bu ülkeyi yöneten ve yaklaşık 20 küsur yıldır bu ilçeyi yöneten ve neredeyse bizden önce 25 yıldır bu şehri yöneten insanlar, size seçime bir ay kala gelip -bakanıyla, belediye başkanıyla- bu sorunu biz çözeceğiz. Türkiye’de tekrar iktidar olursak, Yavuztürk’ün tapu sorununu, mülkiyet sorununu biz çözeceğiz’ diyorlarsa; onlar sizi kandırıyorlar. Onlara sakın inanmayın” diye konuştu.

“BİZE DEĞİL, YUKARIYA SÖYLE”

Millet İttifakı iktidarında şehrin her sorununu bakanlıklara ve Cumhurbaşkanı’na taşıyacaklarını dile getiren İmamoğlu, “Bırakın Kanal İstanbul’u, bilmem neyi; gelin, Yavuztürk’te kentsel dönüşümü çözelim. Gelin, Sarıyer’de kentsel dönüşümü çözelim. Pendik’te, Kartal’da birçok ilçemizde bu sorunları beraber çözelim. Binalarımızı güçlendirelim, depreme dayanıklı hale getirelim. Bu işin çözümü birlikte olur, bir arada olur. Bir araya gelirsek olur; ilçe belediyesi, Büyükşehir Belediyesi, devletin bakanlıkları… Ama bakanla konuştuğumuzda hepsinin tek işareti var: ‘Bize değil, yukarıya söyle.’ Yani tek adam. Her konunun tek kişide toplandığı bu sistem olduğu sürece ne Yavuztürk’ün sorunu çözülür ne Üsküdar’ın sorunu çözülür ne de Türkiye’nin sorunu çözülür” ifadelerini kullandı.

“SARAY, BU MİLLETİN SORUNLARINA ÇÖZÜM OLAMIYOR”

“Bu seçim, bu sistemin gidiş seçimi olmalı” diyen İmamoğlu, şunları söyledi:

“Bu sistem, bütün konuları Saray’a tıkadı. Ve o Saray, bu milletin sorunlarına çözüm olamıyor. Enflasyonu yukarıya tırmandırıyor. Dövizi yukarıya tırmandırıyor. Herkesin cebindeki para pul oldu. Mutfağınızdaki yangın, artarak devam ediyor. Ama biz diyoruz ki; yeni sistemle beraber, bu milletin evlatlarıyla, sizin liyakatli evlatlarınızla -onların tanıdığı üç-beş kişiyle değil, tanıdıktan, eş dosttan bakan yaparak değil- biz bu memleketi ayağa kaldıracağız. Size söz veriyoruz. Yavuztürk’ün de tapu sorununu biz çözeceğiz. Kentsel dönüşüm sorununu biz çözeceğiz. Bunlar yapamaz. Bakın bunlar sorunları çözemedikleri an ne yapıyorlar? Sorunları çözemeyince geliyorlar diyorlar ki, ‘Ekrem terörist! Kemal Kılıçdaroğlu hain’ O şöyle, bu böyle!’ Ağızlarından bu düşmüyor. Bakın sevgili hemşehrilerim; bir CHP’liye değil, Ekrem İmamoğlu’na değil, bu milletin hiçbir evladına, bir Allah’ın kulu ‘terörist’ diyemez kardeşim. Herkes bu canım vatanın, bu memleketin bayrağına aşık, milletine aşık, vatanına aşık bir vatandaşıdır. Bunu niye yapıyorlar biliyor musunuz? Bir çünkü yapacak bir şeyleri kalmadı. Çünkü seçimi kaybedecekler ve gideceklerini görüyorlar. Tek medet umdukları şey; çamur atmak, iftira atmak, insanlarına laf atmak. Bu lafları atarak, gerçek sorunların ve konuların üstünü kapatmaya çalışıyorlar.”

“MİLLETİN PARASINI MİLLETE VERİYORUM. SANA NE?”

Vatandaşları firesiz sandığa gitmeye davet eden İmamoğlu, şöyle konuştu:

“Sizden istirhamım; lütfen ama lütfen, geçen seçimde sandığa gittiğinizden daha fazla sandığa gideceksiniz. Bu sefer sadece Kemal Kılıçdaroğlu’nu seçmek için gitmeyeceksiniz. İstanbul’u korumak için gideceksiniz. İstanbul’u bu rantçılardan korumak için gideceksiniz. Bakın Yavuztürk’ten dönün yüzünüzü öbür tarafa; koca koca gökdelenler. Onları yapan, bunların Şehircilik Bakanlıkları. Ama onların gözü burayı görmez, orayı görür. Çünkü onlar, beton işinden iyi anlıyorlar. Onlar, kanal işinden iyi anlıyorlar. Rant işinden iyi anlıyorlar. Biz, insanların ihtiyacından iyi anlıyoruz. Onun için sevgili annelerimize, 0-4 yaş arası bebekleriyle gezmeleri, dolaşmaları için ücretsiz ‘anne kartı’ verdik. Ben, ‘Anne kartı vereceğim’ dediğim zaman, Sayın Cumhurbaşkanı dedi ki o zaman, ‘Kimin parasını kime veriyorsun?’ Ben de dedim ki; ‘Milletin parasını millete veriyorum. Sana ne? Sana ne?’ Şimdi ‘Anne Kartı’ 500 bine yakın anne kullanıyor. Onun için hiç kreş yoktu. Kreşler açıyoruz. Onun için hiç öğrenci yurdu yoktu. Sıfırdı. Şimdi 5000 yatak kapasiteye ulaştık. Bunun gibi nicelerini anlatabilirim. Siz bu memleketin insanları olarak, elinizi vicdanınıza koyup, adaletiniz ve ahlakınızla, erdeminizle baktığınızda, eminim ki bu sistemi, çöpe atacaksınız. Yeni sistemin gelmesi için de Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vereceksiniz.”

“HER BİRİNİZİN DEMOKRASİ KAHRAMANI VE NEFERİ OLMANIZI İSTİYORUM”

İkinci tur seçimine 1 hafta kaldığını hatırlatan İmamoğlu, konuşmasını, “Bu seçimde mutlaka oy kullanacağız. Bu seçimde hep birlikte andıklara sahip çıkacağız. Bu seçimde, her bir arkadaşınızı teşvik edeceksiniz, ikna edeceksiniz ve bu sistemin değişimine katkı sunacaksınız. Her birinizin demokrasi kahramanı ve demokrasi neferi olmanızı istiyorum. Hep birlikte kazanmaya, Yavuztürk hazır mı? Hep birlikte çalışmaya, sandığa gitmeye hazır mıyız? İstanbul için, bu kardeşiniz için, bu güzel kentin, o rantçıların eline düşmemesi için, sevgi dolu yüreğimizle bu memleketin her köşesini ve İstanbul’umuzu korumak ve geliştirmek için size söz; her şey çok güzel olacak. Yavuztürk Mahallesi, haftaya pazar demokrasi bayramını kutlamak üzere, sağlıcakla kalın” sözleriyle tamamladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!