Ana Sayfa Gündem, Spor 21 Mayıs 2023

ŞAMPİYONLUK BİR MAÇ ÖTEDE

Süper Lig’in 35. haftasında Galatasaray, Sivasspor’u 2-0 mağlup etti. Sarı-kırmızılılar, gelecek hafta Ankaragücü’nü yenmesi halinde şampiyonluğunu ilan edecek

Galatasarayın Gollerini 13. ve 63. dakikalarda Mauro Icardi kaydetti.

Galatasaray Maça Fernando Muslera, Sacha Boey, Kazımcan Karataş, Abdülkerim Bardakcı, Victor Nelsson, Lucas Torreira, Sergio Oliveira, Dries Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Milot Rashica ve Mauro Icardi 11’iyle başladı

İlk yarıda baskılı başlayan ve oyunun mutlak hakimi olan Galatasaray, ilk pozisyonunu 4. dakikada yakaladı. Sergio’nun pasıyla sol çizgiye inen Kerem Aktürkoğlu, içeriye çevirdi. Sol çaprazda Mertens’in sert şutu direğin yanından auta çıktı.

JARDEL’İ YAKALADI

Sivas kalesini ablukaya alan Galatasaray aradığı gölüde  13. dakikada buldu. Kerem’in pasında sağ çaprazdan hareketlenen Icardi, golcülüğünü konuşturarak topu filelere gönderdi: 1-0.

Icardi bu golüyle Mario Jardel’in üst üste 5 maçlık gol rekorunu da egale etti. Mauro Icardi, Jardel’den beri ligde son 5 maçta gol kaydeden ilk yabancı oyuncu oldu.

Cimbom  tüm hatlarıyla yüklenirken Sivasspor uzun toplarla ve duran top organizasyonlarıyla pozisyon aradı. İlk yarıda Muslera’yı zorlayacak bir pozisyon yaşanmazken 27. dakikada Galatasaray Icardi ile bir fırsattan yararlanamadı.

Sivasspor golden sonra oyunu yarı sahasında kabul etmeye devam etti ve savunmasında açık vermemeye çalıştı.

33. dakikada Icardi Kerem’le paslaşarak kaleciyle karşı karşıya kaldı. İcardi kale yerine arkadan kat eden Kerem’e aktarmayı düşününce pozisyonu sonlandıramadı. İki dakika ilave edilen müsabakanın ilk yarısı 1-0 Galatasarayın sona erdi.

ŞAMPİYONLUĞA SON BİR ADIM

İkinci yarıda baskın oyununu sürdüren Galatasaray kısa paslarla kapalı Sivasspor savunmasını aşmaya çalıştı. Bu esnada savunma arkası uzun topları da deneyen Galatasaray, bu denemelerin birinde sonuca gitti.

63. dakikada Sacha Boey’in arka direğe ortasında Mauro Icardi, ortaya çevirecekmiş gibi yaparak kafasıyla topu yakın direğe nişanladı. Bu hareketi beklemeyen Ali Şaşal, müdahalesinde yetersiz kaldı ve farkı 2’ye çıkardı.

Lucas Torreira dinamizmiyle alışıldığı üzere sahada basmadık yer bırakmadı ve Sivas ataklarını ilk engelleyen isim oldu. Rakip takımın tehlikeli bir pozisyonu ile karşılaşmadığı ikinci yarıda da kontrollü oyununu sürdüren Galatasaray 66’da Rashica ve Oliveira yerine Barış Alper Yılmaz ve Fredrik Midtsjö oyuna dahil edildi.

74’te ise sarı kartı bulunan Mertens, yerini Juan Mata’ya bıraktı. Sahanın yıldızı Mauro Icardi ve Torreira 86’da oyundan alınarak yerlerine Bafetimbi Gomis ve Berkan Kutlu girdi.

Gomis oyuna dahil olduğu gibi pozisyonun içine girdi. Berkan Kutlu’nun soldan içeriye çevirdiği topu iyi kontrol eden Fransız golcünün vuruşu savunmaya takıldı.

Beş dakikalık uzatma anlarında oyunu rölantiye alan Galatasaray, mutlak hakimi olduğu mücadeleyi 2-0 kazanarak şampiyonluğu bir sonraki maça taşıdı.

Galatasaray bu müsabakanın ardından MKE Ankaragücü deplasmanına hazırlanacak.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil