Ana Sayfa Gündem, Politika 2 Haziran 2023

DEMOKRAT PARTİLİ İLAY AKSOY’DAN YEREL SEÇİMLER ÖNCESİ UYARI: YABANCILARIN OYLARI DENGELERİ ALT ÜST EDEBİLİR

DEMOKRAT PARTİLİ İLAY AKSOY’DAN YEREL SEÇİMLER İÇİN DİKKAT ÇEKEN UYARI: YABANCILARIN OYLARI DENGELERİ ALT ÜST EDEBİLİR

AKP’NİN YEREL SEÇİMLERDE BÜYÜKŞEHİRLERİ ALMA PLANINI DEMOKRAT PARTİLİ İLAY AKSOY AÇIKLADI: YABANCI OYLAR DENGELERİ ALT ÜST EDEBİLİR

Demokrat Parti Göç ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy, yaklaşan yerel seçimlerde yabancıların oy kullanmasının tüm dengeleri alt üst edebileceği konusunda dikkat çeken uyarılarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin sona ermesinin ardından Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy, yaklaşan yerel seçimlere dikkat çekti. Aksoy, muhalefetin sığınmacı meselesini kararlılıkla ele alması gerektiğini vurgulayarak, “Yerel seçimler yaklaşıyor ve son derece tehlikeli bir durumla karşı karşıyayız. Tüm denge noktalarının alt üst olabileceği bir durum söz konusu.” dedi.

“KAYIT DIŞI EKONOMİ GELİŞTİ”

Aksoy, yabancıların varlığıyla kayıt dışı ekonominin geliştiğine işaret ederek yabancılar nedeniyle Türk vatandaşlarının iş kuramaz hale geldiğini belirtti. Aksoy, gelecekte daha büyük taleplerin ortaya çıkabileceğine dikkat çekerek, hakimlik veya polislik gibi pozisyonlara yabancıların ilgisinin artabileceğini ifade etti. Tehlikenin farkına varılması gerektiğini vurgulayan Aksoy, seçimlerden sonra yabancılarda özgüven patlaması yaşandığını sözlerine ekledi.

Yabancılara tanınan ayrıcalıklara dikkat çeken Aksoy, tüm dengelerin alt üst olabileceğini vurgulayarak ayrıcalıkları şöyle sıraladı:

– Yabancıların rutin denetimlerden muaf tutulması durumu.

– Maliye ve Çalışma Bakanlığı’nın yabancılara yönelik denetim yapmaması.

– Sığınmacı olmalarına rağmen yabancıların rekabet edebilmeleri için Türkiye’deki serbest piyasaya fırsat yaratılması.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil