Ana Sayfa Gündem, Spor 10 Haziran 2023

ŞAMPİYONLARIN ŞAMPİYONU KITALARIN BULUŞTUĞU YERDE BELLİ OLACAK

Şampiyonlar Ligi ön eleme turlarında, playofflarda, grup aşamasında ve elemelerde on ay boyunca mücadele eden takımlardan sonra geriye sadece iki takım kaldı.

Üst üste üçüncü lig şampiyonluğunu kazanan Premier Lig şampiyonu Manchester City’nin finalistlerin yarısı olması belki de kimseyi şaşırtmadı .

Pep Guardiola ve Simone Inzaghi, Şampiyonlar Ligi için kafa kafaya gidiyor

Pep Guardiola’nın ekibi, tarihi bir üçlünün zirvesinde ve Manchester kulübü için ölümsüzlüğün önünde duran bir engel daha var – Inter Milan.

FİNALE NASIL GELDİLER ?

Manchester City, grup aşamasından itibaren çıktığı 12 maçın 7’sinden galip ayrılırken, 5 karşılaşma berabere sona erdi. Bu maçlarda 31 gol atan Guardiola’nın öğrencileri, kalesinde ise 5 gol gördü.

UEFA’nın güncel sıralamasında zirvede yer alan Manchester City, G Grubu’nda Almanya’nın Borussia Dortmund, İspanya’nın Sevilla, Danimarka’nın da Kopenhag takımlarıyla mücadele etti.

Grup maçlarında Kopenhag ve Borussia Dortmund ile golsüz berabere kalan Manchester City, kalan maçlarını kazanarak gruptan 14 puanla lider çıktı.

Son 16 turunda Almanya’nın Leipzig takımıyla eşleşen Manchester City, 1-1 berabere biten maçın rövanşında rakibini 7-0 gibi farklı bir skorla mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı.

Bu turda bir diğer Almanya temsilcisi Bayern Münih’le karşılaşan City, 3-0 ve 1-1’lik skorlarla güçlü rakibini turnuva dışında bıraktı.

Yarı finalde UEFA Şampiyonlar Ligi’ni 14 kez kazanma başarısını gösteren Real Madrid ile eşleşen Manchester ekibi, deplasmanda 1-1 berabere biten ilk ayağın rövanşında rakibini 4-0 yenerek kupaya bir adım daha yaklaştı.

Inter, Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli kupasında 1964, 1965, 1967, 1972 ve 2010’dan sonra 6. defa finale yükseldi.

İtalyan temsilcisi, daha önce Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası olarak düzenlenen, 1992-93 sezonunda ise UEFA Şampiyonlar Ligi adını alan turnuvayı 1964, 1965 ve 2010’da kazandı.

Sadece Bayern Münih’e yenildi
Inter, grup aşamasından itibaren çıktığı 12 maçta 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşadı. İtalyan ekibi bu maçlarda 19 gol attı, kalesinde ise 10 gol gördü.

İtalyan teknik adam Simone Inzaghi yönetimindeki Inter, C Grubu’nda Almanya’nın Bayern Münih, İspanya’nın Barcelona ve Çekya’nın Viktoria Plzen takımlarıyla mücadele etti. Grup maçlarını 3 galibiyet, 1 beraberlik, 2 mağlubiyetle tamamlayan Inter, 2. olarak adını son 16 turuna yazdırdı.

Bu sezonki 2 yenilgisini de Bayern Münih karşısında yaşayan Inzaghi’nin öğrencileri, son 16 turunda eşleştikleri Portekiz ekibi Porto’yu sahasında 1-0 yendi. Inter, rövanşın golsüz bitmesiyle tur atladı.

Sonraki turda bir diğer Portekiz takımı Benfica ile karşılaşan Inter, deplasmanda 2-0 yendiği rakibiyle evinde 3-3 berabere kalarak son 4’e kaldı.

Yarı finaldeki Milano derbisinden de 2-0 ve 1-0’lık skorlarla galip ayrılan Inter, kupayı müzesine götürdüğü 2010’dan beri ilk kez adını finale yazdırdı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil