İSRAİL SAVUNMA BAKANI GALANT; BİZE UZAK HİÇ BİR YER YOK

İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant Pazar günü yaptığı açıklamada, İsrail'in Yemen'e yönelik son saldırılarına ilişkin yorum yaparak, "bize uzak hiçbir yer yok" dedi.

Bu, İsrail ordusunun Pazar günü Yemen'in Hodeidah kentine yoğun askeri saldırılar düzenlediğini duyurmasının hemen ardından "X" platformundaki blog yazısında geldi.

İsrail Savunma Bakanı, Eski Ahit Mezmurlar Kitabı Mezmur No. 18'den bir pasajı aktardı: "Düşmanlarımın peşine düşeceğim ve onlara yetişeceğim ve onları yok edene kadar geri dönmeyeceğim."

Gallant, "İsrail'in Yemen'deki Husi bölgelerine yönelik hava saldırılarını Hava Kuvvetleri kontrol odasından takip ettiğini, bu konuda ülkesi için net bir mesaj olduğunu, bunun da "Bizden uzak hiçbir yer yok" olduğunu ifade etti.

Tel Aviv ve Yemenli Husi grubuna göre, Pazar günü erken saatlerde İsrail ordusu, batı Yemen'deki Kızıldeniz kıyısındaki Hudeyde Valiliği'ndeki hedeflere hava saldırıları düzenledi.

İsrail ordusu yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Bugün (Pazar) düzenlenen geniş çaplı hava operasyonunda onlarca uçak, Yemen'in Ras Issa ve Hodeidah bölgelerinde Husi (grup) rejiminin (...) askeri hedeflerine saldırdı. ”

"Elektrik (elektrik) santrallerine ve silah taşımak için kullanılan bir limana" saldırdığını sözlerine ekledi ve bunun Husilerin İsrail'e karşı son zamanlarda gerçekleştirdiği saldırılara tepki olarak yapıldığını kaydetti.

Yemen'in bombalanması, Husi grubunun Cuma ve Cumartesi günü İsrail'e doğru iki balistik füze fırlatması ve İsrail ordusunun kendilerini yakaladığını duyurmasının ardından geldi.

Bu aynı zamanda Lübnan'daki Hizbullah liderlerini hedef alan ve partinin Genel Sekreteri Hasan Nasrallah ile diğer liderlerin öldürülmesiyle sonuçlanan ve çatışmaların bölgesel bir savaşa yol açabileceği korkularını güçlendiren bir hava saldırısının üzerinden iki gün sonra geldi.

Galant, Nasrallah suikastını "İsrail tarihindeki en önemli suikastlardan biri" olarak değerlendirdi ve ülkesine karşı savaş başlatan herkesi "ağır bedel ödemekle" tehdit etti.

Resmi yayın otoritesi ise ordunun Hudeyde havaalanına, elektrik şirketine ve aynı vilayetin batı Yemen'indeki Ras İsa kentindeki bir başka limana da saldırdığını söyledi.

Yedioth Ahronoth gazetesi, bu saldırının Tel Aviv'in geçen temmuz ayında Hodeidah'a düzenlediği saldırıdan daha kapsamlı olduğunu belirtti.

Buna karşılık özel İbrani kanalı (12), İsrail saldırısının ardından Hodeidah limanında çıkan yangına ait olduğunu söylediği bir fotoğraf yayınladı.

 
Benzer Videolar