SÜLEYMAN SOYLU’DAN GÜNDEME DAİR AÇIKLAMALAR…

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CNN Türk Canlı Yayınında Gündeme İlişkin konular hakkında açıklamalar yaptı soruları Yanıtladı

HDP KAPATILMASIN... BU SİYASETEN DOĞRU BİR KARAR DEĞİL Bakan Soylu proğramda yaptığı açıklamada " Mahkemelerin kararına bizim de itirazlarımız olabilir. Mahkeme kararları eleştirilebilir ama mahkemeye hakaret edemezsiniz. Siyaseten bu doğru mu derseniz yanlış yapmış olursunuz. Hukuk devletinde söylenebilecek en aciz sözdür. Siyasi sonuçlarla ilgilenen yargı nereye gidebilir? 'HDP kapatılmasın' bu siyaseten doğru bir karar değil... Son 5 yılda 1250'nin üzerinde teslim olan ve ikna ile gelen örgüt mensubu sayısı. Bunların yüzde 34'ü 'HDP binasından terör örgütüne gittim.' diyor. Bundan daha ötesi var mı?" Dünya Kupası finaline değinen Bakan Süleyman Soylu, "Türk Polisinin de Katar'daki organizasyonda görev aldığını hatırlattı.  Soylu, "Çok başarılı bir görev yaptılar. Alnımızın akıyla çıktık. Birçok ülkenin taraftarının olduğu bir noktada birçok ülkenin polisiyle bu görevi yapmak kolay değildi. Arkadaşlarımız şu an peyderpey dönüyorlar." diye konuştu.

"ABD Terör Örgütüne Tarihinin En Büyük Desteğini Veriyor"

İçişleri Bakanı olarak hükümetin aldığı kararları ve parti politikalarını hayata geçirmekle yükümlü olduğunu anlatan  Süleyman Soylu, şunları aktardı:
"Terörle mücadeleyi hükümetin politikaları kapsamında yapıyorum. Tek başıma yapmıyorum. Mardin'e 3 milyon turist geldi. Mardin'deki eski evler, butik otellere çevriliyor. Artuklu Üniversitesi, Tunceli Üniversitesi var. Hakkari'de 2016, 2017, 2018 ve 2019'da tıp fakültesini sıfır öğrenci kazanmış. 2020'de 4, 2021'de 19, 2022'de 26 öğrenci kazanmış. 'Terörü kaynağında yok edeceksiniz.' sözü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın sözü. Biz bunu yapıyoruz. Bir mücadele zemininde yapılıyor. Cumhuriyet tarihinin en uyumlu zamanı.
ABD tarihinin en büyük desteğini veriyor terör örgütüne. Senatosundan son 3 yılda 2,3 milyar para çıkarmış PYD'ye. PYD terör örgüt değil mi? Almanya 'PYD, PKK'nın Suriye koludur ve terör örgütüdür.' diyor. Almanya'nın PYD'yi terör örgütü olarak gördüğü noktada ABD neden görmüyor? Niye yardım ediyor? Kim besliyor FETÖ'yü? ABD destekliyor. FETÖ'den vazgeçen onlarca ülke var. ABD niye sahip çıkıyor?"

"Batı'yı 300 yıldır ilk kez böyle yakalıyoruz"

Türkiye'nin savunma sanayisinde katettiği mesafeye değinen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şöyle konuştu:
"Türkiye, bugün kendi bağımsızlığını ifade eden bir ülke oldu. Bugün 20. yüzyıldaki altyapısındaki eksiklikleri tamamladı. 21. yüzyılın altyapısını tamamladı. İlk kez Batı'yı 300 yıldır böyle yakalıyoruz. İlk kez bu makas kapanıyor. İlk kez savunma sanayiinde kendi kabiliyetlerimizi ortaya koyubiliyoruz. Amanoslar'da terör örgütü tarihinde ilk kez terörist yok. Şu anda bir tek terörist yok."
Soylu, İBB'de işe alınan ve FETÖ'den DHKP/C'ye kadar terör örgütleriyle bağlantıları olanlara ilişkin raporların savcılığa gönderildiğini söyledi.
Organize suç örgütleri ve uluslararası mafya liderlerine yönelik ciddi operasyonlar yürütüldüğünü anlatan Bakanımız Sn. Süleyman Soylu, "Bulgaristanlı 7 mafya üyesi yakaladık. En az 15-16 tane uluslararası alanda yakaladık gönderdik. Türkiye'yi kendileri adına rahat duracak bir merkez sanmasınlar. Sırbistanlı Vukotiç denen adam 16-17 ay yatıyor. Karadağ'a gidiyor, orada da 4-5 ay yatıyor. Sahte pasaport alıp estetik yaptırıyor. Daha sonra Türkiye'ye geliyor ve öldürülüyor. Buna benzer 2-3 olay var." ifadelerini kullandı.
Benzer Videolar