DOLAR 32,6806 -0.23%
EURO 35,1893 0.28%
ALTIN 2.445,44-0,18
BITCOIN 20494591.79786%
Trabzon
21°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

Bakan Işıkhan ;Emeklilere Yönelik Yeni Hizmetler Başlıyor

Bakan Işıkhan ;Emeklilere Yönelik Yeni Hizmetler Başlıyor

ABONE OL
21 Mayıs 2024 22:39
Bakan Işıkhan ;Emeklilere Yönelik Yeni Hizmetler Başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Erdoğan Özen Konferans Salonu’nda düzenlenen “Sosyal Güvenlik Haftası Buluşması” Programı’na katıldı.

Bakan Işıkhan burada yaptığı konuşmada ”

“Kısa Bir Süre İçerisinde Enflasyonu Kontrol Altına Alarak Kalıcı Refah Artışını Sağlayacağız”

SGK’nın önemli sorumluluk alanlarından birinin de emeklilik olduğunun altını çizen Işıkhan, emeklilere yönelik pek çok düzenlemenin hayata geçirildiğini ifade etti.

Bakan Işıkhan, geride kalan 22 yılda emekli aylıklarına yapılan zam oranlarını anımsatarak, “Emeklilerimizin, emeklilik dönemini en iyi koşullarda geçirmelerini sağlamak için Bakanlık olarak yoğun çaba sarf ediyoruz. Bunun için de gelir-gider dengesinin korunduğu, sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sistemini inşa etmenin en temel vazifemiz olduğunu biliyoruz. Öncelikle şunu paylaşmak isterim, Sayın Cumhurbaşkanımız da açık bir şekilde ifade etti. Emeklilerimizin, özellikle bir kısım emeklimizin durumlarının farkındayız. Beklentilerinin de farkındayız. Tüm emeklilerimizin daha iyi bir yaşam standardını hak ettiklerini biliyoruz. Bunun için de gece, gündüz demeden çalışıyoruz” diye konuştu.

Hükümet olarak son dönemde gerek ekonomik gerek politik yönden ciddi adımlar atıldığını ve en son tasarruf tedbirleri ve verimlilik paketi açıkladıklarını sözlerine ekleyen Işıkhan, “Her kurumumuz gibi biz de bu tedbirleri ve daha fazlasını hayata geçirmeye başladık. Gerek emeklilerimiz gerekse çalışanlarımız bizlere güvensin, Türkiye’yi 22 yılda getirdiğimiz nokta gibi inşallah kısa bir süre içerisinde enflasyonu kontrol altına alarak emeklilerimiz için de tüm vatandaşlarımız için de kalıcı refah artışını sağlayacağız” değerlendirmesinde bulundu.

“SGK, Artık Sosyal Açıdan da Emeklilerimize Hizmet Verecek”

Bakan Işıkhan, bu yılı “Emekliler Yılı” olarak ilan ettiklerini hatırlatarak, emeklilerin her bakımdan müreffeh bir yaşam sürmelerini istediklerini belirtti.

Emekliler için bu yıldan itibaren bugüne kadar sağladıkları imkanların çeşitlenerek artacağı bir süreci başlattıklarını söyleyen Işıkhan, şu bilgileri paylaştı:

“Sosyal Güvenlik Kurumunu yeni bir hizmet modeline taşıyoruz. Nedir bu yeni model? Bildiğiniz gibi SGK, emekliler açısından sadece maaş ve ikramiye ödeyen teknik bir kurumdu. Artık SGK’yı sosyal açıdan da emeklilerimize hizmet verecek, gerçek anlamda emeklilerimizi SGK’ya paydaş yapacak, sosyal yönü de olan bir kurum haline dönüştürüyoruz. SGK’yı emeklilerimizin hayat kalitesini artıracak arz odaklı hizmetlerle dinamik bir yapıya kavuşturuyoruz. Bu model kapsamında emeklilerimize yönelik sağlık hizmetlerinden sosyal faaliyetlere kadar geniş bir yelpazede hizmetler sunulacak.”

“Emeklilerimiz Tek Telefonla SGK Danışmanlarına Ulaşabilecek”

Bakan Işıkhan, emeklilerin talep ve beklentilerini doğrudan iletebilecekleri, geri bildirimlerde bulunabilecekleri bir iletişim platformunun kurulacağını bildirerek, emeklilerin tek telefonla SGK danışmanlarına ulaşabileceğini ifade etti.

Emeklilerin yaşamlarını kolaylaştıracak teknolojik çözümleri devreye alacaklarını belirten Işıkhan, emeklilere yönelik yeni hizmetlerin duyurulması için oluşturdukları “emekliler.gov.tr” internet sitesinin kısa sürede erişime açılacağını kaydetti.

Emeklilere Yönelik Yeni Hizmetler

Işıkhan, emeklilere yönelik yeni hizmetlerin hayata geçirilmesinde birçok paydaşın desteği olduğuna dikkati çekerek, şunları aktardı:

“Paydaşlarımızla görüşmelerimiz neticesinde netleşen desteklerin bir kısmını sizlerle paylaşmak isterim. Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde yaz aylarında uygun olan yurtlar, bir aylık dönemde emeklilerimizin ücretsiz kullanımına açılacak. Bunun yanında Gençlik ve Spor Bakanlığımız bünyesindeki tesisleri ücretsiz olarak tüm emeklilerimize açma kararı aldı. Emeklilerimiz tüm illerde yer alan kamuya ait misafirhane, öğretmenevleri, sosyal tesis ve konukevlerinden tıpkı kamu görevlileri gibi yüzde 15 indirimli faydalanabilecek. Sendikalarımızın misafirhanelerinde ve sosyal tesislerinde emeklilerimize özel indirimler sağlanmaktadır. PTTCELL tarafından emeklilere özel Emekli Paketi oluşturuldu. PTT Kargo’da emeklilere özel indirim sağlanıyor. TCDD’de yıl boyunca emekliler için ana hat trenlerinde yüzde 10 indirim sağlandı. YÖK ile yapılan işbirliği kapsamında Kuşaklararası Dayanışma ve Aktif Yaşlanma temelli 3. Yaş Üniversitesini yaygınlaştırıyoruz. Ayrıca yerli ve milli ödeme sistemimiz olan Troy ile bankalarla yaptığımız protokol çerçevesinde emekli kartları aracılığıyla fatura ödemelerinde, eczane ve market harcamalarında belirlenen üst limit dahilinde, giyim mağazalarında indirimler tanımlanacak.”

Işıkhan, emeklilerin daha sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir emeklilik dönemi geçirebilmeleri için çalışmaya devam edeceklerini söyleyerek, “Kıymetli emeklilerimizin beklentilerini çok iyi biliyoruz. Şuna emin olun, 12. Kalkınma Planı hedeflerimize ve Orta Vadeli Program’a bağlıyız. Titiz ve disiplinli şekilde yürütülen ekonomi politikasıyla beklentilerinizi karşılayacak, refahlarınızı kalıcı şekilde artıracak duruma gelmeyi hedefliyoruz” dedi.

Göreve geldiği andan itibaren önem verdiği konuların başında dijital dönüşüm projelerinin geldiğini belirten Bakan Işıkhan, Bakanlık olarak verdikleri kamu hizmetlerinin geliştirilmesi, daha etkili, verimli, hızlı ve güçlü sunulabilmesi amacıyla yapay zeka, büyük veri analizi ve makine öğrenmesi gibi teknolojilerle donatılmış yeni bir uygulamayı hayata geçireceklerini sözlerine ekledi.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
error: Content is protected !!