DOLAR 34,2469 0.37%
EURO 37,2302 0.45%
ALTIN 2.988,881,19
BITCOIN 23281741.99601%
Trabzon
15°

HAFİF YAĞMUR

18:27

AKŞAMA KALAN SÜRE

CUMHURBAŞKANI; “SİYASET KURUMUNUN ESKİ ALIŞKANLIKLARLA YOLUNA DEVAM ETMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR”
  • Haberin Yildizi
  • Gündem
  • CUMHURBAŞKANI; “SİYASET KURUMUNUN ESKİ ALIŞKANLIKLARLA YOLUNA DEVAM ETMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR”

CUMHURBAŞKANI; “SİYASET KURUMUNUN ESKİ ALIŞKANLIKLARLA YOLUNA DEVAM ETMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR”

ABONE OL
18 Ekim 2024 15:30
CUMHURBAŞKANI; “SİYASET KURUMUNUN ESKİ ALIŞKANLIKLARLA YOLUNA DEVAM ETMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada  “TÜRK, TÜRKMEN, ARAP, KÜRT DEMEDEN HERKESİ KUCAKLAYAN BİR KARDEŞLİK EKSENİ KURMAYA ÇALIŞIYORUZ” dedi 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları şöyle ;

Değerli dostlar; karşımızda girdiği tüm seçimleri kaybeden, son olarak parti içi yarışı da kaybederek rekor kıran bir zatın bizimle, ittifak ortaklarımızla, daha vahimi Türkiye’yi birlikte yönetmeye talip olduğu eski ortaklarla ilgili hakaretamiz ifadelerine cevap vermeyi kendimize zül addediyoruz. Aynı şekilde dün bazı illerimizde ortaya çıkan son derece kötü, son derece kışkırtıcı, terörü ve şiddeti öven sahneleri de kesinlikle tasvip etmiyoruz. Terörle ve şiddetle arasına mesafe koyması beklenenlerin tam tersine terör diline sarılması samimiyetsizliğin işaretidir. Bakınız biz sadece milletimizin farklı kökenden fertleri arasında değil, bölgemizin tamamında Türk, Türkmen, Arap, Kürt demeden herkesi kucaklayan bir kardeşlik ekseni kurmaya çalışıyoruz. Ama bakıyorsunuz birileri hemen bu kardeşlik eksenini sabote edecek hâl ve hareketlere girişiyor. Kimse kusura bakmasın, uzatılan elin sıkıca tutulmak yerine kopartılmaya çalışılmasına biz izin vermeyiz. Buna kayıtsız da kalmayız. Bölgemizde bunca ateş varken ve bu ateş her gün biraz daha ülkemiz sınırlarına yaklaşırken herkes aklını başına almalı, sorumlu davranmalı, sorumluluk bilinciyle hareket etmelidir. Burada şunu da hatırlatmakta fayda olduğuna inanıyorum: Yumuşama iklimi ülkemiz ve milletimizin güvenliğinden taviz vereceğimiz provokasyonlara göz yumacağımız anlamına asla gelmiyor. Bölücü terör dâhil Türkiye’ye ve Türk demokrasisine yönelik her türlü tehdidi bertaraf etme irademiz tamdır. Milletimizin hafızasında yer edinmiş kötü sahnelerin tekrar yaşanmasına müsaade etmeyiz ve etmeyeceğiz.

İstikrarsızlıkların hüküm sürdüğü bir dönemde ülkemizin ve etrafının bir barış ve istikrar adasına dönüşmesi için dış temaslarımıza hız kazandırdık. Balkan coğrafyasında gerilim son dönem de iyice tırmanmaya başladı. 10-11 Ekim tarihlerinde yaptığımız Arnavutluk ve Sırbistan ziyaretimiz bu bakımdan çok önemli mesajlar içeriyordu. Her iki ülkeyle imzaladığımız toplam 15 anlaşmayla ikili münasebetlerimizi daha da ilerlettik. İş dünyamızdan bölgedeki kardeş topluluklara kadar ziyaretimiz boyunca çok farklı kesimlerle bir araya geldik. Temelini 2015 yılında bizzat attığım Balkanların en büyük camisi olan Namazgâh Camii’nin açılışını yapmak benim için ayrı bir bahtiyarlıktı. Rabbime şahsıma böyle bir imkânı bahşettiği için hamt ediyorum. Muhteşem mimarisiyle, Tiran’ın tam kalbindeki merkezi konumuyla toplam 8 bin kişilik cemaat kapasitesiyle ve diğer özellikleriyle Namazgâh Camii her açıdan gurur ve ilham verici bir eser olmuştur. Bugün bir kez daha Sayın Edi Rama’ya ve camimizin açılışında emeği geçen herkese mimarından mühendisine, tüm işçi kardeşlerimize, kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Aynı şekilde Sırbistan Cumhurbaşkanı Sayın Vucic’le çok verimli geçen görüşmelerimizin olumlu yansımalarını pek çok alanda yakında göreceğiz. Her iki dostuma bize ve heyetimize gösterdikleri misafirperverlikleri için buradan şükranlarımı iletiyorum. Balkan coğrafyasındaki diğer ülkelerle de iş birliğimizi ilerleteceğiz. Ziyaretlerimizi bu anlayışla önümüzde ki dönemde de sürdüreceğiz.

Bir diğer kritik bölge tasada ve sevinçte bir olduğumuz Türk dünyasıdır. Türk Devletleri Teşkilatı bünyesinde ilişkilerimiz sürekli gelişiyor, serpiliyor. Başta can Azerbaycan olmak üzere, kardeşlerimizin 6 Şubat depremleri sonrasında yaptıkları yardımları asla unutmayız, unutmayacağız. İnşallah biz de kara günlerinde bize ihtiyaç duydukları her anda karşılık beklemeden gardaşlarımızın imdadına koşacak, tüm imkânlarımızla, tüm kapasitelerimizle bugüne kadar olduğu gibi yine yanlarında olacağız. Dilde, fikirde, işte birlik diyen merhum Gaspıralı İsmail Beyin hayalini gerçeğe dönüştürmek için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
error: Content is protected !!