DOLAR 32,4589 -0.12%
EURO 34,7668 -0.65%
ALTIN 2.435,970,00
BITCOIN 2066583-1.37234%
Trabzon
18°

HAFİF YAĞMUR

21:32

YATSIYA KALAN SÜRE

KARANTİNA GÜNLERİNDE SİZE İYİ GELECEK 10 FİLMİ DERLEDİK!

KARANTİNA GÜNLERİNDE SİZE İYİ GELECEK 10 FİLMİ DERLEDİK!

ABONE OL
6 Mayıs 2020 01:11
KARANTİNA GÜNLERİNDE SİZE İYİ GELECEK 10 FİLMİ DERLEDİK!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Fatma Zişan Yolcu 

 

KARANTİNA GÜNLERİNDE SİZE İYİ GELECEK 10 FİLMİ DERLEDİK!

 

Şüphesiz hepimiz için zorlu ve farklı hissetmemize neden olan bu COVID-19 virüsü, hayatımızın akışına köklü bir değişiklik kattı.. Kendi kendimize kaldığımız bu dönemde sizler için seçtiğimiz yılın en iyi 10 filmini derledik.Detaylar haberimizin içinde..
Yoksa hala tüm dünyayı etkisi altına alan bu filmleri izlemediniz mi? İzledikten sonra favoriniz hangisi yorumlarda belirtebilirsiniz..

**Bazı film yorumları beyazperde.com‘dan alınmıştır ve sıralamada IMDb puanları esas alınmıştır. 

 

 

 10.Ad Astra – Yıldızlara Doğru

IMDb: 6.6 / 10

Yönetmen: James Gray

Ülke: ABD

Süre: 2saat 4dakika

 *Yıldızlara Doğru, astronot RoyMcBride’ın gerçekleştirdiği uzay yolculuğunu konu ediyor. Astronot RoyMcBride’nın babası, 20 yıl önce uzayda hayat olup olmadığını araştırmakla görevlendirilmiştir. Ancak bu görev sırasında kaybolan adamdan bir daha haber alınamaz. Kaybolan babasını galakside aramak isteyen Roy, gezegeni tehdit eden bir gizemi de çözmek amacıyla güneş sisteminin dışına yolculuk eder. Bu yolculuk Roy’un beklediğinde de farklı şeyler öğrenmesine neden olur. Yolculuk sayesinde astronot, insan varlığının doğasına ve kozmostaki yerimize meydan okuyan sırların ortaya çıkmasını sağlar.

 

 

 9.The LionKing – Aslan Kral


IMDb: 6.9 / 10
Yönetmen: JonFavreau
Süre: 1saat 58dakika

 

*Aslan Kral, yavru bir aslan olan Simba’nın maceralarını konu ediyor. Ormanın kralı olan babası Mufasa’ya hayran bir yavru aslan olarak mutlu bir hayat süren Simba, sinsi amcası Scar’ın planlarından habersizdir. Kral olmak için fırsat kollayan Scar

Mufasa’yı öldürdükten sonra Simba için tehlike baş gösterir. Amcasının ihaneti ve babasının kaybı ile yıkılan Simba sürgüne gider. Zamanı geldiğinde hakkı olanı almak için geri dönecek ve amcasına yaptıklarının bedelini ödetecektir…

 

 

 8.The PeanutButterFalcon – Hayallerin Peşinde 

IMDb: 7.6 / 10

Yönetmen: Tyler Nilson, Michael Schwartz

Ülke: ABD

Süre: 1saat 37dakika

 

*Modern bir Mark Twain macerasına benzeyen filmin ana kahramanı Zak, downsendromlu 22 yaşındaki bir gençtir. En büyük hayali büyük bir güreşçi olmaktır. Amacına ulaşabilmek adına en sonunda bakımevinden firar eder. Salt WaterRedneck güreş okuluna girmeye kararlı olan genç adam yolculuğu sırasında haydut Tyler ile tanışır. Tyler Zak’in arkadaşı ve koçu olacaktır. İkili, iyi kalpli bakımevi hemşiresi Eleanor’un da yardımıyla Zak’in hayallerini gerçekleştirmeye çalışacaktır…
Oyunculuğuyla olduğu kadar deneysel sanat etkinlikleriyle de ön plana çıkan ShiaLaBeouf’u ve ZacharyGottsagen’ı başrolüne yerleştiren filmin yönetmen koltuğunda Tyler Nilson ve Mike Schwartz ikilisi oturuyor. Filmin senaryosu da yönetmenlerin elinden çıkma.

 

 

7.OnceUpon a Time in Hollywood – Bir Zamanlar.. Hollywood’da


IMDb: 7.7 / 10

Yönetmen: QuentinTarantino

Ülke: ABD

Süre: 2saat 41dakika

 

*Bir Zamanlar… Hollywood’da, hit bir dizide oynamış bir erkek TV aktörünün film sektörüne girmeye çalışması anlatılıyor. RickDalton, bir televizyon filmi aktörüdür. Dalton’ın başarılı bir western dizisi bulunmaktadır. Ancak Rick, kendini televizyondan uzaklaştırıp film sektörüne adım atmak istemektedir. Onun dublörü olan CliffBooth ise bu konuda ona katılmaktadır. Ancak ikilinin yaşlarının ilerlemesiyle birlikte Hollywood’taki şansları da azalmaktadır. Hollywood’un yeni gözdelerinden olan SharonTate ise Rick’in komşusudur. Ancak Hollywood’un ışıltılarla dolu ve pervasız akışı, Tate’in ve dört arkadaşının Charles Manson tarikatı tarafından katledilmesiyle kesilecektir..

 

 

6.The Gentleman

IMDb: 7.9 / 10

Yönetmen: GuyRichert

Ülke: İngiltere, ABD

Süre: 1saat 53dakika

 

*TheGentlemen, kurduğu suç imparatorluğunu bırakmak isteyen bir adamın hikayesini konu ediyor. Londra’da kurduğu suç imparatorluğunu bırakmak isteyen Mickey Pearson, ailesi ile birlikte Amerika’ya dönmeyi planlar. Kendisine yeni bir hayat kurmayı planlayan Mickey, işlerini devretmek için ünlü bir milyarder olan Matthew ile anlaşır. Bu sırada Mickey, yıllardır gözünden sakındığı arazilerini Coach ve çetesinden korumaya çalışır. Özel dedektif olan Fletcher ise yıllardır peşine düştüğü Mickey’nin işlediği suçları ortaya çıkarmanın derdindedir. Kendisini türlü entrikaların içinde bulan Mickey, planladığı gibi işin içinden sıyrılmayı başarabilecek midir?

 

 

5-TheIrishman– İrlandalı

IMDb: 7.9 / 10

Yönetmen: Martin Scorses

Ülke: ABD

Süre:

 

*TheIrishman, bir mafya tetikçisi olan Frank Sheeran’ın hayatına odaklanıyor. II. Dünya Savaşı’nda görev almış eski bir asker olan Frank Sheeran, yıllar boyu Bufalino suç örgütü için çalışmıştır. Birçok ünlü isim için dolandırıcılık, tetikçilik yapan ve ‘İrlandalı’ lakabı ile anılan Sheeran, aynı zamanda işçi sendikası memurudur. Frank Sheeran’ın hayatından kesitlerin sunulduğu filmde, Amerikan tarihinin en gizemli suç olaylarından biri olan işçi lideri Jimmy Hoffa’nın ortadan kayboluşuna da değiniliyor.

 

 

4.Apollo 11

IMDb: 8.2 / 10

Yönetmen: ToddDougles Miller

Ülke: ABD

Süre: 1saat 33dakika

 

*Belgesel, komutan Neil Armstrong ile pilotları BuzzAldrin ve Michael Collins’inApollo 11’de üstlendikleri misyonu gözler önüne seriyor. 1969 yılında düzenlenen ve Neil Armstrong’un Ay’a ayak basması ile sonuçlanan Apollo 11 görevine odaklanılan belgeselde, daha önce hiç görülmemiş görüntüler yer alıyor.

 

 

 

 

  1. 1917

IMDb: 8.3 / 10

Yönetmen: Sam Mendes

Ülke: İngiltere, ABD

Süre: 1saat 59dakika

 

*1917, I. Dünya Savaşı sırasında askerlerin hayatını etkileyecek önemde bir mesajı iletmekle görevlendirilen iki askerin hikayesini konu ediyor. konu ediyor. I. Dünya Savaşı sırasında Britanya askeri olan Kıdemsiz Onbaşı Schofield ve Kıdemsiz Onbaşı Blake, gerçekleştirilmesi imkansız gibi görünen bir göreve atanır. Görevleri, zamana karşı yarışırken düşman bölgesini geçerek yüzlerce askerin ölümünü engellemek üzere bir mesaj iletmektir. Blake’in kardeşi de kurtarılabilecek askerlerin arasındadır. Bu durumda Blake’i daha da fazla ciddiye alması gereken bir mücadele bekliyordur.

 

 

2.Joker


IMDb: 8.5 / 10

Yönetmen: ToddPhillips

Ülke: ABD, Kanada

Süre: 2saat 2dakika

 

*Joker, başarısız bir komedyen olan Arthur Fleck’in hayatına odaklanıyor. Toplum tarafından dışlanan bir adam olan Arthur, hayatta yapayalnızdır. Sürekli bir bağ kurma arayışında olan Arthur, yaşamını taktığı iki maske ile geçirir. Gündüzleri, geçimini sağlamak için palyaço maskesini yüzüne takan Arthur, geceleri ise asla üzerinden silip atamayacağı bir maske takar. Babasız büyüyen Arthur’u en yakın arkadaşı olan annesi Happy adıyla çağırır. Bu lakap, Arthur’un içindeki acıyı gizlemesine yardımcı olur. Ancak maruz kaldığı zorbalıklar, onun gitgide toluma aykırı bir adam haline gelmesine neden olur. Yavaş yavaş psikolojik olarak tekinsiz sulara yelken açılan Arthur, bir süre sonra kendisini Gotham Şehri’nde suç ve kaosun içinde bulur. Arthur, zamanla kendi kimliğinden uzaklaşıp Joker karakterine bürünür.

 

 

 

1.Parasite –Parazit

IMDb: 8.6 / 10

Yönetmen: BongJoonHo

Ülke: Güney Kore

Süre: 2saat 12dakika

 

*Park Ailesi’yle tanışın: soyla gelen servetin klasik bir tablosu. Diğer yanda ise Kim Ailesi, sokak zekası bakımından zengin ama başka hiçbir zenginliğe sahip değil. Şans veya kader olsun, bu iki ev halkı bir şekilde bir araya gelir ve Kim ailesi altın bir fırsatın varlığını hemen sezer. Kolej çağındaki Ki-woo tarafından manipülasyon konusunda yetiştirilen Kim çocukları, öğretmen ve sanat terapisti görevleriyle kendilerini Park ailesinin arasına çabucak yerleştirir. Kim’ler “vazgeçilmez” lüks hizmetler sunarken, Parklar ise habersizce evlerindeki her şeyi Kim ailesine kaybetmektedir. Ancak kısa sürede bu düzen bir tehditle karşılaşır. Asalak bir misafir Kim ailesinin yeni keşfettikleri konforu tehdit eder hale

geldiğinde, vahşi ve zorlayıcı bir üstünlük mücadelesi patlak verir. Bu mücadele Kim ve Park aileleri arasındaki kırılgan ekosistemi yıkmakla tehdit etmektedir…

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!