DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2072812-1.19628%
Trabzon
16°

KAPALI

04:23

SABAHA KALAN SÜRE

TRABZON ULAŞIM MASTER PLANI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

TRABZON ULAŞIM MASTER PLANI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

ABONE OL
16 Haziran 2020 18:52
TRABZON ULAŞIM MASTER PLANI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haberin Yıldızı-

                    Trabzon Büyükşehir Belediyesinin uzun süredir üzerinde titizlikle çalıştığı Ulaşım Master Planı Bilgilendirme Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun ev sahipliğinde yapıldı.

Trabzon’un ulaşım sorununun masaya yatırıldığı toplantıya; Ortahisar Belediye Bakanı Ahmet Metin Genç, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur, Meclis Başkan Vekili Mehmet Karaoğlu, meclis üyeleri, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşu başkanları ve temsilcileri, KTÜ öğretim üyeleri ile kurum amirleri ve basın mensupları katıldı.

DAHA YAŞANILABİLİR BİR TRABZON İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Trabzon’un en önemli sorunlarının başında yer alan ulaşım konusunu çözmek için start verdiklerini belirten Başkan Zorluoğlu “Bugün hakikaten Trabzon için önemli bir gün. Göreve başladığım günden itibaren Trabzon’da çok konuşulan bir meseleyi inşallah bugün masaya yatırıp startını veriyoruz. Ulaşım ve trafik anlamında oldukça sorunlu bir şehir Trabzon. Halkımıza şehrin sorunlarını sorduğumuzda, ulaşım meselesi hep ilk sıralarda çıkıyor. Bu meseleye bir bütün olarak bakacak, bilimsel verilerle tartışacak ve çözüm noktasında öneriler ortaya koyacak Ulaşım Master Planı için bugün ilk adımı atmış oluyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren şehrimizin bütün meseleleri için çok yoğun bir mesai harcıyoruz. Çözüm noktasında ilçe belediye başkanları ve diğer dinamiklerle yoğun bir gayret içerisinde çalışıyoruz. Ve geçtiğimiz yıldan itibaren yaptığımız projeleri hayata geçirmeye başladık. Bunun da şehrimiz farkına varıyor. Projelerimizi tek tek yatırım olarak hayata geçirdiğimizde daha da yaşanabilir bir Trabzon’u el birliği ile gerçekleştireceğiz” dedi.

BU SÜRECİ BİRLİKTE YÜRÜTELİM
Toplantının sonunda Ulaşım Master Planı çalışmalarının büyük oranda tamamlandığını vurgulayan Başkan Zorluoğlu “Şartnamedeki ufak tefek eksikleri de tamamlandığımızda temmuz ayında ihale gününü almış olacağız. Bu şekilde Trabzon’un mekânsal ve ticari yapısına, imar durumuna en uygun çözümler üretecek Ulaşım Master Planı’na 1 veya 2 yıl içinde kavuşmuş olacağız. Master planlar şehir tarafından sahiplenerek hazırlanırsa uygulanabilir olur. Şehir sahip çıkmazsa, o takdirde bunlar güzel kitaplar olarak raflara konur ve uygulama kabiliyeti olmaz. Ben daha en baştan istirham ediyorum ki bu süreci birlikte yürütelim. İhalesini yapıp işe başladığımızda özellikle üniversitelerimizden, ilgili meslek odası ve STK’lardan Trabzon Ulaşım Master Planı’na özel ilgi göstermelerini rica ediyorum. Trabzon’un önümüzdeki 15 – 20 yılık sürecini hayal ettiğimiz, aynı zamanda çözümleri ortaya koyduğumuz bir plan olacak. Şehir ne kadar sahiplenirse plan o kadar kaliteli olacak, plan ne kadar kaliteli olursa uygulaması da şehre o kadar çok katkı sağlayacak” dedi.

KATILIMCILARA SUNUM YAPILDI
Başkan Zorluoğlu’nun konuşmalarının ardından Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından katılımcılara Ulaşım Master Planı sunumu yapıldı. Sunumun ardından katılımcılar master planla ilgili görüşlerini bildirdi. Toplantının sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu soruları cevaplandırdı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!