DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2048115-1.90371%
Trabzon
16°

KAPALI

SABAHA KALAN SÜRE

“ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİNİN SEYİRCİSİZ OYNANMASINA GÖNLÜMÜZ RAZI OLMADI”
  • Haberin Yildizi
  • Gündem
  • “ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİNİN SEYİRCİSİZ OYNANMASINA GÖNLÜMÜZ RAZI OLMADI”

“ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİNİN SEYİRCİSİZ OYNANMASINA GÖNLÜMÜZ RAZI OLMADI”

ABONE OL
20 Haziran 2020 07:11
“ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİNİN SEYİRCİSİZ OYNANMASINA GÖNLÜMÜZ RAZI OLMADI”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Haberin Yıldızı-

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, UEFA Yönetim Kurulu toplantısı sonrasında İstanbul’daki Şampiyonlar Ligi finalinin bu sezon yerine, 2020-2021 sezonunda seyircili oynanacak olmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, “Kimsenin önümüzdeki yıl en güzel şekilde, ülkemizin şanına yakışacak ev sahipliğinde bu organizasyonu düzenleyeceğimizden şüphesi olmasın” diye konuştu.

Bakan Kasapoğlu, beraberinde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir ve TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı ve TFF Tesislerden ve Yatırımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Akın ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi.

Atatürk Olimpiyat Stadı’nda düzenlenen basın toplantısında UEFA’nın aldığı kararları değerlendiren Bakan Kasapoğlu, önemli bir gelişmeyi paylaşmak için bir araya geldiklerini belirterek, “Türkiye olarak her alanda, sporun tüm branşlarında her türlü tesise ve imkana sahibiz. Gerek iklim özelliklerimiz, gerek coğrafi koşullarımız, gerekse tarihi-kültürel birikimimiz ve tecrübemizle bugüne kadar en prestijli spor organizasyonlarına ev sahipliği yaptık, yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Pek çok branşa en güzel şekliyle ev sahipliği yapmaya da devam edeceğiz”

Türkiye’nin bugüne kadar birçok önemli uluslararası spor organizasyonuna ev sahipliği yaptığını vurgulayan Bakan Kasapoğlu, “Türkiye olarak her alanda, sporun tüm branşlarında, her türlü tesis ve imkana sahibiz. Gerek iklim, gerek coğrafi gerekse tarihsel ve kültürel olarak en prestijli spor organizasyonlarına ev sahipliği yaptık. Pek çok branşa en güzel şekliyle ev sahipliği yapmaya da devam edeceğiz. Sporseverlere unutamayacakları hatıraları yaşattık. Futbol önemli bir branşımız. 2009, 2005 yıllarında hakikaten güzel hatıralar bırakan organizasyonlara imza attık. Dünyanın pek çok ülkesinden gelen sporseverlere unutamayacakları hatıralar yaşattık” diye konuştu.

Türkiye’nin tesisleşme noktasında büyük atılımlar gerçekleştirdiğini kaydeden Bakan Kasapoğlu, “18 yılda Cumhurbaşkanı’mızın liderliğinde gerçekleştirilen spor devrimi bu işin temeli. İstanbul’umuzun bu anlamda hem sembol şehir olması, müthiş potansiyeli bizler için her zaman çok kritik öneme sahip. Salgın nedeniyle spor organizasyonları ya iptal edildi ya ertelendi. Bunlardan biri de Şampiyonlar Ligi finaliydi. Mayıs ayında gerçekleşecek final bu süreçte ertelendi. Ülkemizin bu anlamda ev sahipliği konusunu UEFA masaya yatırdı. Biz İstanbul’umuzun gerek tarihi, gerek kültürel mirasını, bununla birlikte Şampiyonlar Ligi finalinin şölene dönüşmesi adına, seyircisiz oynanmasına gönlümüz razı olmadı” açıklamasında bulundu.

“İstanbul’umuz, misafirlere eşsiz tecrübeler yaşatarak, çok güzel bir Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapacaktır”

UEFA’nın aldığı kararın kendilerini mutlu ettiğini  söyleyen Bakan Kasapoğlu,  “Bu çerçevede federasyonumuza ve Servet Bey’e teşekkür ediyorum. Başta UEFA Başkanı Sayın Ceferin olmak üzere yönetimine teşekkür ediyorum. Kimsenin önümüzdeki yıl en güzel şekilde, ülkemizin şanına yakışacak ev sahipliğinde bu organizasyonu düzenleyeceğimizden şüphesi olmasın. İstanbul’umuz yurt dışından gelen misafirlere eşsiz tecrübeler yaşatarak, çok güzel bir Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapacaktır” ifadelerini kullandı.

 

“Gerek turizmcilerimiz, gerek sporseverlerimiz içlerini rahat tutsunlar. Bu stadı adeta yeniden inşa etmek, bu stadın gereksinimlerini, uluslararası kriterler doğrultusunda bu noktaya getirmek önemli başarı” diyen Bakan Kasapoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın sporcuya verdiği önem bizler için çok önemli”

“Spor ülkesi olma yolunda ciddi bir aşama katettik. Sayın Cumhurbaşkanımızın sporcuya verdiği önem bizler için çok önemli, engin vizyonu ilham kaynağı. Her branşı önemsediğimiz gibi futbolda da önemli hedefleri gerçekleştirme gayretindeyiz. Geçtiğimiz günlerde çok ciddi bir spor çalıştayını gerçekleştirdik. Her alanda var olan birikimi değerlendirme, geleceğe dair potansiyeli ortaya koyma adına, bugüne kadarki tesisleri ve inşa edeceğimiz yatırımları daha verimli kullanmak, ülkemizin müthiş genç potansiyeline sahip olması hasebiyle çabamız devam edecek. 2019’u hep birlikte yaşadık, pek çok branştaki başarı, A Milli Takım’ın ortaya koyduğu performans… İnşallah öncü müjdeleri daha büyük başarılarla taçlandıracağız.”

Bakan Kasapoğlu, 2021 yılının başarı adına önemli bir milat olacağına dikkat çekerek, sözlerini şöyle tamamladı:

“Gerek olimpiyatlar, gerek futbol şampiyonası, gerekse de ev sahipliklerini yapacağımız İslam ve göçebe oyunlarına kaldığımız yerden devam ederek gerçekleştireceğiz. İstanbul’umuz göz bebeğimiz, İstanbul’umuza bakanlık olarak gerçekleştirdiğimiz tesisleri, Sayın Cumhurbaşkanı’mızın belediye başkanı iken başlattığı devrimi belde belde ilçe ilçe sürdüreceğiz. Spor endüstrisine meydan okuyan tesisleşmemizle sporu tabana yayan çalışmalarımız devam edecek.”

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!