Ana Sayfa Gündem, Politika 6 Temmuz 2020

‘Avukatlık cesaret mesleğidir.’

Haberin Yıldızı-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Avukat Gülizar Biçer Karaca çoklu baro düzenlemesini içeren kanun teklifinin Adalet Komisyonu görüşmelerinde konuştu. ‘Avukatlık cesaret mesleğidir.’
AVUKATLIĞA İLİŞKİN DÜZENLEMELER GÖRÜŞÜLÜRKEN BARO BAŞKANLARI TBMM’YE NEDEN ALINMIYOR?
Baro Başkanlarının kanun teklifinin görüşmelerine alınmayıp, TBMM önünde bekleyişleri devam ederken komisyonda  söz alan Gülizar Biçer Karaca ‘Neden baroların, avukatların kanunu üzerinde konuşur iken o avukatlar, o baro temsilcileri Türkiye Büyük Millet Meclisinde, milletin meclisinde içeriye alınmadan, kapı dışarısında bu eziyete, bu işkence ve zulme katlanmak zorunda bırakılıyor?’ Diye sordu. Gülizar Biçer Karaca 2001 yılında kendisi de Denizli Barosu Genel Sekreteri iken Avukatlık Kanununun 90 maddesinin değiştiğini belirtti. ‘ O 90 madde değişirken o gün barolar, baro başkanları temsilcilerle o kanun metni üzerinde birlikte çalıştılar. Hiçbir kavga olmadı’ Dedi.
YARGININ SORUNU BAROLAR DEĞİL!
Kendisi de avukat olan Gülizar Biçer Karaca çoklu baro kanun teklifinin gerekçesi olarak gösterilen avukat sayılarındaki artış ve avukatlık staj eğitimininin yetersiz kaldığının,Türkiye’nin hukuk ihlallerinin çözümünün merkezi olamadığı olarak gösterilmesine tepki gösterdi. Avukat sayısındaki artışın sebebinin 18 yıldır iktidarda olan Ak Parti döneminde açılan Hukuk Fakültelerinin fazlalılığına dikkat çeken CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ‘2018-1019 öğretim yılında hukuk fakültelerinde okuyan öğrenci sayısı 82.322. Türkiye’de hukuk fakültelerinde görevli profesör sayısı sadece 407. Ayrıca 211 doçent, 747 doktora öğretim üyesi de hukuk fakültelerinde görev yapıyor. Bu tabloda Türkiye’nin dünyadaki hukuk ihlallerinde bir çözüm merkezi olabilme ihtimalini görebiliyor musunuz?’ dedi.
BAROLARIN SİYASETİN ARKA BAHÇESİ OLMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca Cumhur İttifakının Milletvekillerine seslendi; ‘Bugün bu kanun için “evet” oyuna kalkan ellerle o meslektaşlarınızın gözlerinin içine bakabilecek misiniz, onların yaşayacağı ve yaşatacağınız hukuka, yargıya ve yargının üç sacayağından biri olan savunma mesleğine yapılacak olan bu ihanet karşısında başınız dik ilinizde avukatlık yapabilecek misiniz? Ben bakamam.Bakabilmek için de ben ve Cumhuriyet Halk Partisinin tüm milletvekilleri olarak bu teklifin derhâl geri çekilmesi, avukatların ve baroların siyasetin arka bahçesi hâline getirilmesinin önüne geçmek için elimizden gelen her türlü mücadeleyi vereceğiz.’dedi

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil