DOLAR 32,5745 0.14%
EURO 34,9739 -0.16%
ALTIN 2.442,580,28
BITCOIN 20980100.10837%
Trabzon
21°

KAPALI

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Salgını Bitirecek Sihirli Değnek Beklemeyin

Salgını Bitirecek Sihirli Değnek Beklemeyin

ABONE OL
4 Ağustos 2020 07:42
Salgını Bitirecek Sihirli Değnek Beklemeyin
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haberin Yıldızı-

DSÖ  Genel Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, Birleşmiş Milletler’in (BM) Cenevre’deki genel merkezinden yaptığı açıklamada, ülkelerden maske kullanımı, sosyal mesafe, el yıkama ve test uygulama gibi önlemlerin tamamını uygulamalarını istedi. Tedros, koruyucu yüz maskelerinin dünya genelinde dayanışmanın sembolü haline gelmesi gerektiğini kaydetti.

Bazı aşı çalışmalarının klinik deneylerin üçüncü aşamasında olduğunu hatırlatan Tedros, ‘‘Hepimiz enfeksiyondan korunmamızı sağlayacak bir dizi etkili aş bulunmasını umuyoruz, ancak şu anda bu konuda bir sihirli değneğimiz yok ve bu sihirli değnek hiçbir zaman da olmayabilir’’ dedi.

DSÖ Genel Başkanı, Corona virüsünün 20’nci yüzyılın en büyük sağlık krizi olduğunu söyledi ve bir aşı geliştirilmesi için uluslararası düzeyde devam eden bu çabaların daha önce eşine rastlanmamış bir durum olduğunu kaydetti.

Aşı çalışmalarının sonuçlarıyla ilgili belirsizliklere dikkati çeken Tedros, ‘‘İşe yarayan bir aşının bulunamayacağı ya da bulunsa da koruyuculuğunun yalnızca birkaç ay olacağı gibi kaygılar mevcut, ancak bunları klinik deneyler sona ermeden bilemeyeceğiz’’ dedi.

DSÖ acil durum yetkilisi Mike Ryan ise Brezilya ve Hindistan gibi bulaştırıcılık oranının yüksek olduğu ülkelerin daha büyük bir mücadele içine girmek zorunda olduklarını kaydetti ve ‘‘Bu yoldan çıkış uzun sürecek ve sürekli bir kararlılık gerektirecek’’ diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!