Ana Sayfa Gündem 7 Ağustos 2020

Vali Ustaoğlu, Koronavirüs Tedbirlerine Yönelik Denetimlere Katıldı

Haberin Yıldızı-

 

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelge doğrultusunda ülke genelinde koronavirüs tedbirlerine yönelik denetimler artırıldı.

Genelgede, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının görüldüğü andan itibaren Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda, salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirildiği hatırlatıldı.

Vatandaşların yoğun olarak bulunduğu yerler ile lokanta, kafeterya, pastane gibi iş yerlerinde gerçekleştirilen denetimleri yönlendiren Vali Ustaoğlu yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun talimatıyla ülkemiz genelinde olduğu gibi bugün ilimizde de yoğun bir denetim gerçekleştiriyoruz. ‘Sağlık İçin Hepimiz İçin’ sloganıyla başlatılan kapsamlı denetimde tüm ilçelerimizde emniyet, jandarma personelimiz,  ve STK’larımız ile birlikte kapsamlı bir denetim yapmaktayız. Toplamda il genelinde 265 ekibimiz, bin 125 personelimizle yoğun bir şekilde, marketler, restoranlar ve benzeri yerleri kapsayacak şekilde  denetim sağlıyoruz. Taksi durakları gibi hepimizin sosyal hayat içerisinde günlük olarak kullandığı ve ihtiyaçlarımıza cevap verilen tüm sektörlerde yoğun denetim gerçekleştiriyoruz. Bu denetimlerdeki amacımız farkındalık oluşturmak, vatandaşımızı uyarmak. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın uyarılarıyla maske, mesafe ve dezenfekte diye tabir ettiğimiz 3 kuralın yanında, Bilim Kurulu ve İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda tedbirlerin yerine getirilip getirilmediği hususunda hep birlikte sahadayız.

Burada ülkemizin geçirmiş olduğu bu kritik süreç içerisinde çalışmada temel amacımız vatandaşımızda farkıdalık oluşturup onların dikkatini çekmek.

Hepimiz maske, mesafe ve dezenfekte kurallarına uyarsak mücadelede başarılı oluruz. Genel olarak vatandaşımız kurallara uyuyor. Bazen mesafe ve işaretleme noktasında eksikliklerimiz var. Herkeste maske var ama maskenin usulüne uygun takılması noktasında sıkıntı var. Nerede masken dediğinde, ya kolunda takılı, ya çenesinin altında ya da cebinden çıkarıyor. Ama bu anlam ifade etmiyor. Maskeyi usulüne uygun takıp, özellikle sosyal mesafeye dikkat edildiğinde yüzde 95’in üzerinde kendimizi korumuş oluyoruz. Temizlik noktası bizim inancımızda, kültürümüzde, her zaman hassasiyetle üzerinde durduğumuz konu. Özellikle maske ve mesafe noktasında vatandaşımızı çok daha üst düzey duyarlı olmaya davet ediyoruz.”

Vali İsmail Ustaoğlu, Sahil Güvenlik ekiplerince, koronavirüs tedbirleri kapsamında 1 SG botu, 3 lastik bot, 3 kara aracı, 54 personelle tüm iş kollarına yönelik denetimler gerçekleştiriliyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil