DOLAR 32,4469 -0.12%
EURO 34,7627 -0.61%
ALTIN 2.440,990,21
BITCOIN 20902871.19075%
Trabzon
21°

HAFİF YAĞMUR

20:02

AKŞAMA KALAN SÜRE

ABD’de istenmeyen TikTok’a Frankfurt’tan davet

ABD’de istenmeyen TikTok’a Frankfurt’tan davet

ABONE OL
15 Ağustos 2020 08:50
ABD’de istenmeyen TikTok’a Frankfurt’tan davet
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Almanya’nın “finans başkenti” Frankfurt TikTok’u şehirde küresel bir genel merkez kurmaya davet etti.

Amerika Birleşik Devletleri’nde “başı belada” olan TikTok, Avrupa pazarını yeniden konuşlandırıyor. Şirket ilk Avrupa veri merkezini kurmanın yanı sıra, küresel genel merkezini Avrupa’ya taşımayı düşünüyor.

Almanya’nın Frankfurt kenti kısa süre önce TikTok’a bir zeytin dalı uzattı ve TikTok’u şehirde küresel merkezini kurmaya davet etti.

Frankfurter Allgemeine Zeitung’da 12 Ağustos’ta çıkan habere göre, Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldmann, TikTok’un küresel merkezini Frankfurt’ta kuracağını umarak TikTok’a bir davet mektubu gönderdi. Feldman, Frankfurt’un sahip olduğu avantajlara da değindi.

Feldmann, Frankfurt’un küresel internet merkezlerinden biri olduğunu ve çok sayıda veri merkezine ve birçok Çin sunucusuna ev sahipliği yaptığını söyledi.

Frankfurt ayrıca Çin’le iyi ilişkileri sürdürüyor ve Guangzhou ile “kardeş şehir” ilişkisi bulunuyor. Ek olarak bölgede çok sayıda iyi eğitimli çalışan bulunmaktadır.

“Bana göre Frankfurt, bilişim teknolojisi şirketleri için ideal bir yer” diyen Feldman, TikTok’un küresel genel merkezinin konumu için rekabetin şiddetli olduğunu da kabul etti.

Bu ayın başında TikTok’un bağlı olduğu Bytedance şirketi, ABD dışındaki büyük pazarlarda TikTok merkezini yeniden kurmayı düşündüğünü belirten bir açıklama yaptı. Yaygın spekülasyonlara göre, TikTok küresel merkez olarak Londra veya Dublin’i seçecek. TikTok’un ayrıca Almanya’nın başkenti Berlin’de bir şubesi bulunmaktadır.

ŞEHİRDE 300’DEN FAZLA BANKA VAR

Almanya’nın finans merkezi olan Frankfurt’ta 300’den fazla banka var ve aynı zamanda Avrupa Merkez Bankası ve Alman Bundesbank’ın da merkezi burası.

Frankfurt Menkul Kıymetler Borsası da dünyanın en büyük borsalarından biridir ve Almanya’daki hisse senedi işlemlerinin yüzde 90’ından fazlasını yapmaktadır.

62 yaşındaki Yahudi Sosyal Demokrat Feldmann, 2012’de Frankfurt belediye başkanlığına seçildi ve 2018’de yüksek oy oranıyla yeniden seçilerek görevinde kaldı.

ABD hükümetinin baskısı altında TikTok yeni yollar arıyor ve Avrupa pazarına gözünü dikiyor. 6 Ağustos’ta TikTok, Avrupa’nın ilk veri merkezini İrlanda’da kurmak için 500 milyon ABD doları harcayacağını duyurdu. Ek olarak TikTok Avrupalı yaratıcıları içerik oluşturmaya teşvik etmek için 70 milyon dolarlık bir fon başlattı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!